Maarten Paes ziet vanaf de bank Jong Oranje kwartfinale halen

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong Oranje heeft zich bij de Europese titelstrijd geplaatst voor de kwartfinales. Het elftal van bondscoach Erwin van de Looi stelde na een moeizame toernooistart een plek bij de laatste acht met een ruime overwinning op de al uitgeschakelde Hongaren veilig: 6-1.
Na een moeizaam begin, voerde Jong Oranje de druk na een minuut of 20 spelen steeds verder op. Het duurde tot de 42e minuut voordat Dani de Wit, de diepte ingestuurd door Cody Gakpo, de score opende.
Het verzet van de Hongaren was in de tweede helft gebroken. Boadu benutte in de 47e minuut een strafschop. Gakpo zag zijn goede optreden beloond met twee treffers, de 3-0 en 4-1. In de slotfase scoorden ook Sven Botman en de ingevallen Brian Brobbey nog.

Paes derde doelman

FC Utrecht-keeper Maarten Paes bleef alle drie de groepswedstrijden op de bank bij Jong Oranje. Hij was de derde doelman in de selectie van bondscoach Erwin van de Looi, achter Kjell Scherpen (Ajax) en Justin Bijlow (Feyenoord).
Jong Oranje speelt in de kwartfinales van het EK tegen Denemarken, Frankrijk of Rusland. De tegenstander is woensdag bekend. Het EK is vanwege de veranderde speelkalender (vanwege het coronavirus) opgedeeld in twee delen. De kwartfinales, halve finales en finale zijn in de periode van 31 mei tot en met 6 juni.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.