Taurus begint tegen Sliedrecht aan bekertoernooi: 'Zijn erg getergd'

© RTV Utrecht
HOUTEN - Voor de volleyballers van Taurus begint vrijdag het ingekorte bekertoernooi, dat in het Paasweekend afgewerkt wordt. De Houtenaren treffen in de kwartfinale Sliedrecht Sport, uitgerekend ploeg die Taurus in de competitie uit de kampioenspoule hield. "We hebben nog een heel grote appel te schillen", zegt trainer Erik Gras.
"De laatste wedstrijd van de halve competitie speelden we bij Sliedrecht om de vierde plek, maar toen zijn we er gigantisch hard afgegaan. Daardoor werden we vijfde en kwamen we in de degradatiepoule terecht. Sliedrecht plaatste zich voor de kampioenspoule. Dat is nog steeds een heel grote domper", blikt Gras terug.
Na afloop van de 3-0 nederlaag spraken de spelers van Taurus over 'een genânte vertoning'. Sliedrecht Sport walste met 25-19, 25-12 en 25-14 over de Houtense ploeg heen. "Elk aspect van het volleybal ging mis bij ons", zei Dylan Boerefijn toen.
Aan het mentale deel hoef ik niets te doen
Erik Gras (trainer Taurus)
Aan de trainer om zijn spelers klaar te stomen voor de wedstrijd van de revanche. "We moeten inhoudelijk kijken naar die partij, waarom we hebben verloren. Aan het mentale deel hoef ik niets te doen denk ik. Maar we hadden toen geen agressie in ons spel. We waren te timide en hadden veel moeite met hun service. Het was on-Taurus. Met die analyse moeten we aan de slag", aldus Gras.

Ingekort bekertoernooi

Het bekertoernooi kent in dit coronaseizoen een bijzondere opzet. "Alle lagere teams zijn uitgesloten, omdat die geen competitie mogen spelen en dus ook geen bekertoernooi. De bond heeft het toernooi in een weekend gestopt, met de beste acht eredivisieclubs van eerste competitiehelft. Dat zijn alle teams, maar dan zonder het Talent Team Papendal en nummer tien VCN", legt de Taurus-trainer uit.
Vrijdag, kwartfinales:

A: ZVH - Dynamo (nr. 8 - nr. 1)
B: VoCASA - Lycurgus (nr. 7 - nr. 2)
C: SSS - Orion (nr. 6 - nr. 3)
D: Taurus - Sliedrecht Sport (nr. 5 - nr. 4)

Zaterdag, halve finales:

1: Winnaar D - Winnaar A
2: Winnaar C - Winnaar B

Maandag, finale in Groningen:

Winnaar halve finale 1 - Winnaar halve finale 2

Vrijdag zijn de kwartfinales, zaterdag de halve finales en op maandag (Tweede Paasdag) is de finale in Martini Plaza in Groningen. In de kwartfinales is de nummer 1 gekoppeld aan de nummer 8, de nummer 2 aan de nummer 7, en zo verder. Taurus werd vijfde en speelt daardoor een thuisduel tegen nummer vier Sliedrecht.
De winnaar van het duel tussen Taurus en Sliedrecht speelt in de halve finale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen ZVH en Dynamo. Mocht Taurus winnen, dan speelt het zaterdag om 16.00 uur in De Kruisboog in Houten.
Erik Gras spreekt zijn ploeg toe
Erik Gras spreekt zijn ploeg toe © Orange Pictures

Uit vorm

Taurus is niet echt in vorm. De laatste twee wedstrijden in de degradatiepoule, tegen het Talent Team en VoCASA gingen verloren. "We zitten in een lastige fase", erkent Gras. "We begonnen goed aan de degradatiegroep met zeges op VCN en SSS, maar die duels daarna waren niet goed. Dat komt mede door blessures, maar dat mag geen excuus zijn."
"We moeten daar zien uit te komen. De beker is een goede onderbreking van de competitie. Winnen van Sliedrecht wordt niet makkelijk, want ze hebben een goede en brede selectie. Aan ons de schone taak om een goed resultaat te behalen."
Bovendien moet Taurus het doen zonder Finn Frielink, die vorige week bij een botsing tijdens een training een hersenschudding opliep. Hij clashte met Jochem Bloem, die er alleen met een bult vanaf kwam. "Maar we moeten voorzichtig met Finn doen. Als hij te snel terugkeert, kan hij er nog langer last van hebben", zegt de trainer.

Bekerwinst

Aan het bekertoernooi van 2018 bewaren Taurus en Gras nog goede herinneringen. Door een stunt van jewelste werd in de finale topfavoriet Lycurgus met 3-2 in sets verslagen en zo de beker binnengesleept. "Nu moeten we maar drie keer winnen om de beker te winnen, terwijl daar in 2018 nog een hele serie voor zat met allemaal kleinere teams", lacht Gras.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.