Mackaij zevende in Dwars door Vlaanderen, Van Dijk negende

© Team DSM | Vincent Riemersma
PROVINCIE UTRECHT - Wielrenster Floortje Mackaij is woensdag zevende geworden in Dwars door Vlaanderen. De Woerdense kwam in een achtervolgend groepje over de finish in Waregem. Ellen van Dijk eindigde in diezelfde groep als negende.
De winst in Dwars door Vlaanderen ging naar Annemiek van Vleuten. De Europese kampioene plaatste ruim 30 kilometer van de finish een aanval, waarna alleen de Poolse Katarzyna Niewiadoma kon volgen. In de sprint was Van Vleuten de sterkste.

Regiogenotes

Op 19 seconden achterstand won Alexis Ryan de sprint om de derde plaats. Mackaij en Van Dijk, die een aanvallende koers reed maar niet het verschil kon maken, kwamen tekort om een gooi te doen naar die laatste podiumplaats.
"Het was een zware koers", reageert Mackaij na afloop van de wedstrijd die in temperaturen richting de 25 graden verreden werd. "Ik had wel wat moeite met het warme weer, maar op naar zondag."
Nina Kessler uit Breukelen werd 55ste op negen minuten achterstand. Ook Maaike Coljé (75ste) uit Snelrewaard eindigde in die groep. De Mijdrechtse Lorena Wiebes en Cathalijne Hoolwerf uit Eemdijk haalden de finish niet.

Ronde van Vlaanderen

Dwars door Vlaanderen is de laatste Belgische klassieker in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, die zondag 4 april verreden wordt. Naast Mackaij en Van Dijk doet dan ook Maaike Coljé uit Snelrewaard mee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.