Richard Verschoor blikt terug op sterk Formule 2-debuut: 'Pakken ze mij niet meer af'

© Orange Pictures
BENSCHOP - Autocoureur Richard Verschoor maakte afgelopen weekend zijn debuut in de Formule 2. Dat deed de Benschopper in Bahrein met ijzersterke prestaties in de kwalificatie, de tweede sprintrace en de hoofdrace. "Het is op zich wel goed, maar super tevreden ben ik niet", vertelt hij.
"Ik denk dat er meer in zat", aldus een kritische Verschoor. "Ik weet ook dat ik niet te snel moet willen gaan, maar ik vind dat ik op het podium had moeten staan in de hoofdrace." In die wedstrijd reed de 'rookie' zondag meerdere rondes aan de leiding, maar eindigde hij door versleten banden als vierde.
"Je moet ook kijken wat realistisch is, als je dat doet dan denk ik dat we het wel goed hebben gedaan. Mijn verwachtingen waren vooraf niet denderend. Als je weet dat ongeveer twaalf of dertien man kunnen winnen, dan wilde ik wel in de top-10 staan", zegt de coureur uit Benschop, die zich als zesde kwalificeerde.
"Het was voor mij vooral een verrassing dat ik die tijd reed ondanks een grote fout in mijn kwalificatieronde. Dat gaf wel vertrouwen voor de andere races in het weekend", aldus Verschoor. "In de eerste sprintrace werd ik dan eraf gekegeld. Dat was gelijk zand erover met Dan Ticktum (die op hem botste, red.) en klaar. Al vond ik zijn straf van vijf seconden niet echt eerlijk, omdat ik uit de wedstrijd lag."

Teleurstelling na hoofdrace

In de tweede sprintrace van de zaterdag moest Verschoor door die opgave als laatste starten. Hij wist zich knap op te werken naar de vierde plaats. "We hadden wel geluk met een pitstop, anders had ik denk ik wat verder in de top-10 gestaan. Maar dat was een goede race."
Ik had minimaal podium moeten halen, vond ik. Na afloop moest ik daarom wel een paar uurtjes afkoelen
Richard Verschoor
Vol vertrouwen ging de MP Motorsport-coureur naar de hoofdrace van zondag, waarin hij een gooi deed naar de overwinning. "Als rookie verwacht je dat niet. Probleem was wel dat ik de eerste sprintrace van zaterdag niet volledig heb gereden. Die was precies in dezelfde omstandigheden als de hoofdrace, dus dan had ik daar ervaring mee", vertelt hij.
"Die ervaring had anders zeker geholpen. Nu reed ik enkele rondes aan de leiding en werd ik vierde. Ik had minimaal podium moeten halen, vond ik. Na afloop moest ik daarom wel een paar uurtjes afkoelen", geeft het 20-jarige talent aan. Na het F2-weekend in Bahrein staat hij zesde in de WK-stand met 18 punten.
Richard Verschoor in actie in de Formule 2
Richard Verschoor in actie in de Formule 2 © Orange Pictures

Onzekerheid over contract

Verschoor had bij MP Motorsport een contract voor een weekend. Het is dus nog niet zeker of hij van 20-22 mei ook voor het team rijdt in Monaco, als de tweede Formule 2-race gepland staat. "Ik moet mijn budget weer bij elkaar sprokkelen. Ik weet nu oprecht niet ik in Monaco rijd. Het is wel fijn dat het goed ging in Bahrein. Dat helpt, maar ik ben nog altijd hard op zoek naar sponsoren", legt hij uit.
"Veel bedrijven schrikt het af, omdat ze denken dat het zoveel geld kost. Zij horen verhalen over miljoenen die in de Formule-klasses omgaan, maar dat is veel minder. Ik heb liever veel sponsoren die wat minder bijdragen. Het gaat bij mij niet om miljoenen", verduidelijkt Verschoor.
"Maar dat eerste Formule 2-weekend in Bahrein pakken ze mij niet meer af", kan hij nog wel lachen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.