Van der Laan levert contract bij DOVO per direct in

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Jordie van der Laan heeft zijn contract bij derde divisionist DOVO per direct laten ontbinden. De reden: de aanvaller wil fit blijven en vindt dat DOVO hem daartoe niet de gelegenheid biedt. Ook Shanon Carmelia en Bo van Essen zijn om die reden per direct weg uit Veenendaal. Alle drie de spelers zouden komende zomer sowieso vertrekken.
"Ik kreeg een mail van de club waarin stond dat ik één keer per week moest komen trainen. Op maandag en op afstand", vertelt Van der Laan. In diezelfde mail was te lezen dat de spelers zolang ze onder contract staan bij DOVO niet met andere clubs mee mochten trainen. Als ze dat wel zouden willen, moesten ze hun contract in Veenendaal per 1 april laten ontbinden. Van der Laan deed dat.

Amerika

"Ik hoop komende zomer twee maanden in Amerika te gaan voetballen", zegt Van der Laan. "Dan moet ik wedstrijdfit zijn. Dat word ik niet met één keer per week trainen." De spits had dus de keuze tussen niet fit worden, of twee maanden salaris inleveren. Hij koos voor het laatste.
Ik word niet wedstrijdfit van één keer per week trainen
Jordie van der Laan
"Als ik naar Amerika ga, ga ik spelen bij de club waar Hans van de Haar komende zomer twee maanden trainer is", aldus Van der Laan. "Die wil dus ook dat ik fit word. Daarom kan ik waarschijnlijk gaan meetrainen bij TEC." Bij die tweede divisieclub uit Tiel is Amersfoorter Van de Haar ook trainer.
Vorig jaar zou Van de Haar al twee maanden in Florida aan de slag. Dat ging toen niet door vanwege Corona. Of het Amerika-avontuur dit jaar wel doorgaat is, opnieuw vanwege Corona, onduidelijk. Als het doorgaat, sluit Van der Laan niet uit dat hij ook na de korte zomercompetitie in Amerika blijft.
"Een dergelijk avontuur trekt me wel, dat wil ik wel eens meemaken", aldus de 27-jarige aanvaller, die vindt dat de handelwijze van DOVO niet de schoonheidsprijs verdient. De spits kwam in de zomer van 2018 naar Veenendaal, maar vertrok toen nog voordat het seizoen begon omdat hij prof kon worden bij Telstar. Toen zijn contract daar vorig seizoen niet verlengd, keerde hij terug op Panhuis.

'Niet professioneel'

"Beide keren werd ik op een heel professionele wijze benaderd door DOVO, en werd het heel professioneel afgehandeld. Maar van professionaliteit is bij de club nu geen sprake meer." Van der Laan was vooral ontstemd over de manier waarop hij werd ingelicht over het feit dat zijn contract niet verlengd werd. "Een telefoontje van een minuut, van de Financiële Stichting DOVO."
Van der Laan was niet de enige speler die te horen kreeg dat hij volgend seizoen niet terug hoefde te keren bij DOVO. De meesten van hen waren, net als Van der Laan, binnengehaald door trainer Scott Calderwood en teammanager Kees Muller. Beiden zijn na een conflict met de FSD inmiddels vertrokken bij DOVO. "Jij zegt het, dat is inderdaad wel opvallend ja", stelt Van der Laan.
Hij benadrukt wel dat het feit dat hij zijn contract niiet heeft laten ontbinden vanwege het conflict tussen DOVO en Calderwood. "Je krijgt wel het één en ander mee, maar ik weet niet alle ins en outs. In elk geval niet genoeg om er een oordeel over te kunnen hebben."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.