Erik Gras na bekerverlies Taurus: 'Hadden ons in derde set moeten belonen'

© Orange Pictures
HOUTEN - De volleyballers van Taurus hadden de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Sliedrecht Sport spannender kunnen maken. Daar is trainer Erik Gras van overtuigd. In de derde set kregen de Houtenaren een setpunt, maar dat ging niet raak. Sliedrecht maakte het vervolgens af.
Erik Gras: "Sliedrecht was net iets effectiever"
Gras vond niet dat de 3-0 eindstand (19-25, 22-25, 26-28) het spelbeeld typeert. "In de eerste set hadden we een goede start, maar aan het einde kwam Sliedrecht steeds beter in hun spel. Daardoor hadden we de eerste set redelijk dik verloren", zegt Gras in Namen en Rugnummers.
"We kwamen daarna beter in ons spel. We hadden ons in de derde set moeten belonen door te winnen, zodat we nog een vierde en vijfde set eruit hadden kunnen slepen. Maar het mocht niet baten", blikt de trainer terug.
We moeten ons focussen op ons eigen gevoel, met de lichaamstaal en agressie die ik heb gezien
Erik Gras, trainer Taurus

Vechtlust

Die derde set bleek dus beslissend. "We hebben nog setpunt gehad, maar boven de 20 punten was Sliedrecht net iets effectiever. Aanvallend en verdedigend. Zij kwamen steeds tot een aanval, terwijl bij ons de ballen steeds wegsprongen", geeft Gras aan.
"Bekerwedstrijden zijn ook in het volleybal andere wedstrijden", gaat hij verder. "We hebben wel met veel vechtlust gespeeld. Volgende week gaan we weer verder in onze degradatiepoule. We moeten ons focussen op ons eigen gevoel, met de lichaamstaal en agressie die ik heb gezien. Dat moeten we meenemen naar volgende week."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.