Utrecht Cangeroes strijdend ten onder bij Den Helder: 'Mogen trots zijn'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes hebben in de Women's Basketball League een nederlaag geleden. De Utrechtse vrouwen verloren met 94-66 op bezoek bij topclub Den Helder. Pas in het laatste kwart viel de beslissing.
Utrecht Cangeroes begon sterk aan de wedstrijd in de kop van Noord-Holland. Aan de hand van Lea Romkes (18 punten) hadden de Cangeroes de verdediging goed op orde, en ook aanvallend liep het. Met een 37-41 voorsprong ging Utrecht Cangeroes rusten.
Na rust herstelde Den Helder de verhoudingen. Tot 57-57 ging het gelijkop, waarna de nummer drie van de stand overtuigend wegliep van de strijdbare Utrechtse vrouwen van trainer Ramon Kuipers. Het scorebord hield op bij 94-66 in het voordeel van Den Helder.
Door de nederlaag blijft Utrecht Cangeroes steken op 6 punten uit veertien wedstrijden. Het is daarmee zevende. Den Helder draait nog altijd mee in de top van de Women's Basketball League.
De uitslag voelt geflatteerd, omdat zij het verschil maken op het einde
Ramon Kuipers, trainer Utrecht Cangeroes

Trots

Topscorer Lea Romkes kijkt terug op een goede wedstrijd. "Het ging wel lekker, maar het is jammer van de eindstand", reageert ze na afloop.
Lea Romkes: "Ik was ook wel een beetje verrast door mijn scores"
De vorige keer liep Den Helder al snel weg bij de Cangeroes. Nu was dat pas in het laatste kwart. "Dan hebben we toch weer een stap gemaakt. We mogen echt trots zijn, want we zijn een heel nieuw team met veel jonge speelsters. Andere teams spelen drie jaar samen", geeft Romkes aan.
Met 18 punten was de center heel belangrijk. "Ik was ook wel een beetje verrast door mijn scores. Den Helder is een fysieke, sterke en lange ploeg, dus dat is een dingetje voor mij. Ik ben daar altijd wel zenuwachtig voor. Je kijkt dan je ogen uit", lacht de 18-jarige speelster.
Ramon Kuipers: "In het laatste kwart konden we Den Helder niet meer stoppen"
Trainer Ramon Kuipers kan zich vinden in de stelling van Romkes. "Ik heb gezegd dat we trots mogen zijn. De uitslag voelt geflatteerd, omdat zij het verschil maken op het einde. Maar ik ben ontzettend blij met de eerste helft. In het derde kwart werd het al wat lastiger, en in het laatste kwart merk je dat het op is", vertelt Kuipers.
"De les van de thuiswedstrijd dreigde weer te gebeuren. Ik gebruikte al mijn time-outs, omdat ik in de wedstrijd wilde blijven en om de winst wilde spelen. In het derde kwart lukte dat aardig, maar in het laatste kwart konden we het niet meer stoppen. Het was op. Hun brede selectie maakt ook een deel van het verschil", aldus de coach.
Scores Utrecht Cangeroes:

Lea Romkes 18
Irati Beltrán Hernández 12
Roos Hof 10
Lisa Stauffer 7
Charlotte Naus 7
Henny van Schaik 5
Anna van Dalsum 4
Renee Hoveling 2
Josefien Cornelissen 1

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.