Dames UZSC sluiten reguliere competitie af met winst in kraker: 'Met zijn allen gedaan'

© Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - In de eredivisie waterpolo hebben de vrouwen van UZSC concurrent De Zaan verslagen. Na een gelijkwaardig gevecht tussen de nummers een en twee van de competitie trokken de Utrechtse vrouwen met 8-7 aan het langste eind.
Zij hielden met hun ervaring de rust in het team
Joachim de Ruijsscher
Na het eerste kwart was de stand tussen UZSC en De Zaan 2-2. Na de tweede periode had de Utrechtse ploeg van coach Joachim de Ruijsscher de 4-3 voorsprong te pakken. Ook na het derde kwart was de marge een treffer: 6-5. "Je ziet dat in mindere fases ons team in staat is om vanuit de discipline te spelen", blikt De Ruijsscher terug.
Joachim Ruijsscher blikt terug op de 8-7 winst
In de laatste acht minuten was het ongekend spannend. De Zaan kwam terug tot 6-6, waarna UZSC een tandje bijschakelde en op 8-6 voorsprong kwam. De Zaan maakte nog 8-7, maar de punten bleven in Utrecht.

Kracht van UZSC

De Ruijsscher denkt dat de ervaring van zijn ploeg in dit duel wel een grote rol heeft gespeeld. "De gezusters Genee waren in die fase heel belangrijk", zegt de coach over Amarens en Dagmar. "En ook de rol van onze keepster (Sarah Buis, red) die in het Nederlands team speelt. Zij hielden met hun ervaring de rust in het team."
"We doen het natuurlijk met zijn allen, maar zij hebben andere kwaliteiten dan die de jonge meiden hebben. Dat versterkt en helpt elkaar. Dat is misschien nog wel het meest mooie om te zien vandaag."
Doelpunten geven vertrouwen
Sam Jutten
Eén van die jonge speelsters is Sam Jutten. Zij scoorde twee keer namens UZSC. "Doelpunten geven altijd vertrouwen", vertelt de waterpoloster. "Ook bij die laatste van Danique, dat was geweldig. Iedereen juichen." Danique Lauritsen maakte de achtste treffer van UZSC.

Ranglijst

UZSC sluit de eredivisie af met 21 punten uit acht duels. Donk is met hetzelfde aantal punten koploper, UZSC is op basis van doelsaldo de nummer twee. De Utrechtse vrouwen gaan samen met Donk, De Zaan, Polar Bears, ZVL-1886, Het Ravijn, De Ham en PSV de play-offs om de landstitel in.
UZSC-er Sam Jutten blikt terug op de winst
"Nu krijgen we een relatief makkelijkere tegenstander in de play-offs", zegt Jutten, die ook weet van het thuisvoordeel door de hoge eindklassering.
"Nu zonder publiek maakt het in principe minder uit. We kennen ons eigen bad het beste, bijvoorbeeld het bad van De Zaan is anders. Dat speelt wel echt anders. Dus eigenlijk gaat het thuisvoordeel alleen maar om de afmeting van het bad."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.