RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockeysters Kampong winnen en verlaten laatste plaats: 'Schokeffect'

1/2
UTRECHT - De hockeysters van Kampong hebben sinds de komst van het trainersduo Jisse Waasdorp en Marieke Dijkstra goede resultaten geboekt. Na het gelijke spel tegen hdm werd zondag de thuiswedstrijd tegen Pinoké met 2-1 gewonnen. De ploeg is geen hekkensluiter van de hoofdklasse meer. "Misschien is het een schokeffect", verklaart Michelle Simons, spits van Kampong, de goede resultaten.

"Door het punt tegen hdm hebben we een hele grote stap gezet en aan vertrouwen gewonnen. Dat hielp richting de komende wedstrijd. Thuis spelen is natuurlijk ook lekker", vervolgt ze.

De wedstrijd
Op sportpark de Klapperboom kwam Kampong in de elfde minuut op achterstand door een goal van Kari Stam van Pinoké, de nummer vijf van de hoofdklasse. Vier minuten later stond het al weer gelijk via Julia van den Heuvel. In de 29ste minuut scoorde Margot Zuidhof de 2-1, die uiteindelijk de winnende treffer bleek.

Michelle Simons, spits van Kampong, over de goede resultaten van haar ploeg.


Schokeffect
Kampong pakte in de afgelopen twee duels vier punten. Het totaal staat nu op elf punten uit zeventien wedstrijden, wat een voorlaatste plek betekent. Laren, dat zondag gelijkspeelde, heeft een punt minder en evenveel duels gespeeld. "We spelen meer druk naar voren, waardoor we hogerop in het veld in balbezit komen. Dit zorgt ervoor dat de tegenstander eerder ongeorganiseerd is. Daarnaast krijgen we als aanvallers door die druk meer de bal en hebben we meer dreiging richting het doel", verklaart Simons de twee goede resultaten. De winst op Pinoké was de tweede zege van dit seizoen voor Kampong.

"Misschien is het ook het schokeffect. Als ploeg word je wakkergeschud van het is even niet leuk wat er aan de hand is, maar we moeten dingen veranderen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -