Kellerman van Kampong kritisch na riante zege: 'Moesten drie à vier keer vaker scoren'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben zondag de zegereeks voortgezet op bezoek bij Klein Zwitserland (0-4). De Utrechters boekten de negende overwinning op rij in de hoofdklasse. "Als je kijkt naar het aantal cirkelpenetraties, dan hadden we er drie à vier meer moeten maken", zegt Bjorn Kellerman in Namen & Rugnummers.
Kampong, waar Jasper Luijkx terugkeerde na anderhalf jaar blessureleed, beleefde een goede start. Al in de vierde minuut kwam de ploeg van Roelant Oltmans op 0-1 dankzij een treffer van Bjorn Kellerman. Kort voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Kampong de voorsprong. Weer was het Kellerman met de goal.

Scoringsratio

Kampong, dat de controle had, kreeg veel mogelijkheden op een grotere voorsprong. De thuisploeg, de nummer negen van de competitie, stelde daar weinig tegenover. Kellerman vindt dat Kampong meer moest scoren. "Als je kijkt naar het aantal cirkelpenetraties, dan hadden we er drie à vier meer moeten maken. Ook hadden we vier à vijf strafcorners. Tegen zo'n ploeg als Klein Zwitserland moet je werken aan je doelsaldo."
Bjorn Kellerman blikt terug op de wedstrijd Klein Zwitserland - Kampong.
De laatste paar weken komt het vaker bij Kampong voor dat er voldoende kansen zijn, maar dat de scoringsratio te laag is. Kampong traint erop. "De posities en de passes kan je trainen. Aan de andere kant hangt het af van de scherpte op de wedstrijddag. Je moet goed opstaan, gefocust zijn, een goede warming-up doen en in de wedstrijd zitten."
De wedstrijd voelde als een verplicht nummertje
Bjorn Kellerman

Verplicht nummertje

Na de 0-2 scoorden Jip Janssen, die eerder dit seizoen ook al het net vond tegen de ploeg uit Wassenaar, uit een strafcorner en Terrance Pieters. "Klein Zwitserland heeft goede spelers, maar de wedstrijd voelde als een verplicht nummertje. Ik bedoel hiermee dat het wel lekker is dat we mogen spelen, maar er komen moeilijkere tegenstanders aan", vertelt Kellerman.
5' Bjorn Kellerman (0-1)
17' Bjorn Kellerman (0-2)
60' Jip Janssen (0-3)
70' Terrance Pieters (0-4)

Ranglijst

Kampong staat tweede met 41 punten uit zeventien wedstrijden. Het gat met koploper Bloemendaal blijft vijf punten. De eerste vier teams gaan de play-offs om het landskampioenschap spelen. Nummer vijf Pinoké heeft 28 punten.
Klein Zwitserland - Kampong.
Klein Zwitserland - Kampong. © RTV Utrecht