Sterk FC Utrecht pakt record door winst bij ADO

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag op overtuigende wijze drie punten meegenomen uit Den Haag. De Utrechters waren op bezoek bij ADO met 1-4 te sterk. Het was voor FC Utrecht de vijfde uitzege op rij. In de clubgeschiedenis won het nooit eerder zoveel uitwedstrijden achter elkaar.

Ranglijst

FC Utrecht blijft de nummer zeven van de eredivisie. De ploeg van trainer René Hake heeft 43 punten uit 27 duels. Nummer zes FC Groningen heeft een wedstrijd meer gespeeld en drie punten meer. Volgende week ontvangt FC Utrecht in stadion Galgenwaard nummer vijf Feyenoord.
10' Gyrano Kerk (0-1)
16' Joris van Overeem (0-2)
44' Othmane Boussaid (0-3)
72' Jonas Arweiler (1-3)
74' Adam Maher (1-4)
Het was in Den Haag al vrij snel duidelijk dat het geen doelpuntloze wedstrijd zou worden. Eerst was het Kerk namens FC Utrecht die al in de eerste minuut een grote kans had, vervolgens vloog een schot van ADO-aanvaller Adakanye maar net naast het Utrechtse doel.

Twee keer raak in zes minuten

In de tiende minuut werd de ban dan echt gebroken. Na een goede pass van Maher kwam Kerk alleen voor de Haagse doelman Fraisl te staan. De Utrechtse aanvaller schoot de bal onder de sluitpost door en zette zo de score op 0-1.
Zes minuten later konden de Utrechtse spelers opnieuw juichen. Van Overeem kreeg de bal op de rand van de zestienmeterlijn en schoot hem in het Haagse doel: 0-2.

Uithaal van Boussaid

Het bleef vervolgens Utrechtse kansen regenen en dat leidde vlak voor rust tot de 0-3 voorsprong. Na een knappe aanval kreeg Boussaid de bal voor zijn voeten. De Belg twijfelde niet en haalde hard uit. De bal vloog strak de kruising in.
Wel kreeg FC Utrecht in de eerste helft twee tegenvallers te verwerken. Mimoun Mahi (knie) en Bart Ramselaar (hoofd) moesten geblesseerd het veld af.
In de tweede helft begon FC Utrecht slordiger. Dat leverde enkele kansen op voor ADO Den Haag. Het was uiteindelijk de van FC Utrecht gehuurde Jonas Arweiler die wist te scoren. De in de rust ingevallen aanvaller wist in de 73e minuut de bal binnen te schieten: 1-3.

Maher bekroont goede spel

Twee minuten later was de marge alweer drie. Maher, die een erg sterke wedstrijd speelde, schoot de bal van grote afstand op prachtige wijze binnen waardoor het 1-4 werd. Vlak daarna waren er ook grote kansen voor de ingevallen Gustafson en Dalmau maar meer Utrechtse treffers bleef ADO bespaard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.