Janssen en Maher genieten van eerste helft: 'Maar na rust slordig'

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht-spelers Willem Janssen en Adam Maher waren meer dan tevreden over het spel in de eerste helft tegen ADO Den Haag. De twee baalden er wel van dat het verval in de tweede helft groot was.
In de eerste helft lag er zoveel ruimte
Adam Maher
"Je weet dat ADO in zwaar weer zit. Dat hebben we goed aangepakt met die twee vroege goals", vertelt Janssen in Namen en Rugnummers. "Je speelt jezelf heerlijk in de wedstrijd." FC Utrecht won het uitduel uiteindelijk met 1-4.
Willem Janssen sprak met verslaggever René van den Berg

Drang naar voren

In de eerste helft viel het goede spel en de drang naar voren van Maher op. "Je maakt de afweging of je de bal meer vooruit wil spelen of juist de bal in de ploeg houdt. In de eerste helft lag er zoveel ruimte", blikt Maher terug. Bij de 1-0 gaf de middenvelder met een prachtige pass de assist op Kerk. "Daar hebben we het heel vaak over."
"Ik zeg altijd tegen hem dat hij moet gaan lopen als ik de bal heb. Ik probeer hem dan zo neer te leggen dat hij, Kerk, voor het doel komt", legt Maher uit die zelf ook scoorde. "Die zat er lekker in ja."
Adam Maher: 'Ik wil de bal altijd naar voren spelen'
Janssen pakt ieder seizoen wel zijn doelpunten mee. Dit seizoen wil het nog niet vlotten. "Ik weet niet wat het is. Hij wil er niet in. Ik bewaar ze maar voor als het echt nodig is", zegt de aanvoerder met een knipoog.

Slordige tweede helft

In de tweede helft kwam FC Utrecht een stuk minder voor de dag dan in het eerste bedrijf. "Tuurlijk zeiden we in de rust dat we op dezelfde voet verder moesten. Maar toch sluipt het er dan in en breng je hen in de wedstrijd. Toen probeerde ik het tempo uit de wedstrijd te halen", zegt Maher. "Doordat wij een aantal keer balverlies leden kregen zij vertrouwen."
We willen zeker zesde worden
Willem Janssen
Janssen vond het de tweede helft ook een stuk slordiger. "Dan is er ook frustratie en dan krijg je die goal tegen. Dat is zonde", zegt Janssen. "Als je het vergelijkt met de eerste helft dan is het een stuk minder. Het was kabbelend, dat is jammer."
Volgende week is Feyenoord (5e) de tegenstander voor de nummer zeven van de eredivisie. "Vandaag hebben we een goede stap gezet. Aankomende weken worden belangrijk, zeker als je naar boven wilt", aldus Maher. Janssen weet dat het verschil met nummer zes FC Groningen drie punten is. "Het voornaamste doel zijn de play-offs, maar we willen zeker zesde worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.