Roy Tol naar Spakenburg

Roy Tol speelde in 2019 met Jong Volendam tegen Spakenburg
Roy Tol speelde in 2019 met Jong Volendam tegen Spakenburg © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van Roy Tol. De 22-jarige aanvaller komt over van FC Volendam, waar hij de afgelopen jaren voornamelijk in Jong Volendam speelde in de tweede divisie.
In de zestien wedstrijden die de buitenspeler speelde voor Jong Volendam in de tweede divisie, kwam hij tot zes goals en twee assists. Ook zat Tol enkele keren op de bank bij het eerste elftal, maar tot een debuut in het 'grote' Volendam kwam het niet.
"Aan het eind van dit seizoen liep mijn contract af bij FC Volendam en ik dacht dat ik er goed aan zou doen om eens in de keuken te kijken van een andere club", vertelt hij. "Toen Spakenburg zich meldde wilde ik graag met de TC van die club om de tafel, want dat heb ik altijd al een erg mooie club gevonden."
Deze kans wilde ik echt niet laten lopen
Roy Tol

Spakenburg nam weer contact op

"Van oud-Spakenburg-speler Maarten Woudenberg heb ik louter positieve verhalen over de club gehoord en bovendien heb ik in 2020 ook al eens contact met de club gehad. Maar toen heb ik eerlijk aangegeven dat ik nog voor mijn kansen bij FC Volendam wilde gaan", zegt Tol.
"Deze kans wilde ik echt niet laten lopen", is hij ambitieus. "Ik speel het liefst als rechterspits, al heb ik in het verleden ook drie jaar de positie van linkerspits bekleed. Ik beschik over een goede dribbel, de nodige snelheid, heb een goede voorzet in huis en pik geregeld een goaltje mee."

Vierde nieuwkomer

Tol, die als jeugdspeler begon bij RKAV Volendam, is na Boy van de Beek, Lowie van Zundert en Yannick Zeeman de vierde nieuwkomer in de selectie van de Blauwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.