RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VV Utrecht doet gooi naar plek in eredivisie volleybal

UTRECHT - De volleybalsters van Booleans/VV Utrecht staan op de drempel van de eredivisie. De Utrechtse ploeg heeft bij de Nevobo een aanvraag ingediend om vanaf het seizoen 2021-2022 uit te komen op het hoogste niveau.

Volleybalbond Nevobo heeft een uitgebreid plan gepresenteerd om de eredivisie in de breedte te versterken. De bond geeft clubs uit de eerste divisie, die de organisatie en de financiŽle huishouding op orde hebben, de kans om horizontaal in te stromen. Die kans greep VV Utrecht aan.

We hebben de droom geformuleerd dat wij als VV Utrecht, als maatschappelijk en sociaal betrokken club, op het hoogste niveau willen spelen met al onze teams"
Sam van Ling, voorzitter Booleans/VV Utrecht

"We waren drie jaar geleden al dicht bij de eredivisie", zegt voorzitter Sam van Ling. "Vorig seizoen stonden we in de top, maar werd de competitie afgebroken en dit seizoen waren we ongeslagen voor het werd stopgezet. Toen kwam deze mogelijkheid naar voren."

"We hebben enkele jaren geleden de droom geformuleerd dat wij als VV Utrecht, als maatschappelijk en sociaal betrokken club, op het hoogste niveau willen spelen met al onze teams. Daarom hebben we besloten die aanvraag te doen", geeft Van Ling aan.

Aanpassing in sporthal Galgenwaard
De aanvragen van SV Dynamo en Voltena werden wel goedgekeurd, maar VV Utrecht kreeg niet direct groen licht van de Nevobo. "We moeten nog een aanpassing doen aan de sporthal in Stadion Galgenwaard. Daarover zijn we nu in gesprek met de gemeente. Het gaat om de ruimte rond het veld. Er moet naast en achter het veld een bepaalde obstakelvrije ruimte zijn, en die is er niet", legt de voorzitter uit.

"Dat betekent dat we het veld moeten verplaatsen in de sporthal. De ruimte blijft hetzelfde, maar in principe moeten alleen de lijnen verschoven worden. Dat is wel een uitdaging, maar het ziet er goed uit", aldus Van Ling. De verbeterde aanvraag moet op korte termijn verstuurd worden naar de volleybalbond.

Het idee is dat je als ploeg niet kan degraderen op sportieve gronden, als je de organisatie en de financiŽn op orde hebt"
Sam van Ling, voorzitter Booleans/VV Utrecht

Mochten de vrouwen VV Utrecht net als Dynamo en Voltena toegelaten worden tot de eredivisie volleybal, dan komt het totaal aantal ploegen op dertien volgend seizoen.

"Het idee is ook dat je als ploeg niet kan degraderen op sportieve gronden, als je de organisatie en de financiŽn op orde hebt. Je kan als ploeg dan echt bouwen aan een ploeg voor de toekomst. Maar we gaan uiteraard niet voor die laatste plek", zegt Van Ling lachend.

Sportcampus Traiectum
Ook met oog op de toekomst is een eventuele stap omhoog noodzakelijk voor VVU. "Een plek in de eredivisie past in het straatje van onze aansluiting van Traiectum Sportcampus", doelt hij op de samenwerking met FC Utrecht, Kampong, UZSC en Hellas Utrecht.

"Ook komen we volgend seizoen met een regionaal trainingscentrum voor de jeugd. Dat was bondgestuurd, maar de regie ligt voor de jongste categoriŽn weer bij de clubs", vertelt de voorzitter.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -