Geen drielandentoernooi voor Van der Heijden. Zeven internationals in quarantaine

© Orange Pictures
LEUSDEN - Het coronavirus dwarsboomt de tweede oefenstage van de Nederlandse handbalsters richting de Olympische Spelen van Tokio. Liefst zeven internationals, waaronder de Leusdense Laura vand er Heijden, verblijven momenteel in quarantaine en kunnen niet mee naar Kroatië voor een drielandentoernooi, dat wordt gespeeld van 14 tot en met 16 april.
De andere internationals om wie het gaat zijn Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks, Yara ten Holte, Inger Smits en Danick Snelder. De eerste vijf spelen en Van der Heijden spelen bij Borussia Dortmund, de koploper in de Duitse Bundesliga. Snelder staat onder contract bij SG BBM Bietigheim, de nummer twee.

Van der Heijden positief getest

Na de wedstrijd tussen deze ploegen eind maart werd een speelster van Bietigheim positief getest op Covid-19, waarna volgens protocol beide teams voor 14 dagen in quarantaine moesten. Pas op 14 april worden alle speelsters nogmaals getest. Bij een tussentijdse test bleek Van der Heijden als enige speelster van Dortmund besmet met het virus.
Bondscoach Emmanuel Mayonnade van Oranje heeft vijf vervangsters opgeroepen die meegaan naar Kroatië. Dat zijn Tamara Haggerty, Harma van Kreij, Anouk Nieuwenweg, Claudia Rompen en Maxime Struijs. De zeven internationals die nu nog in quarantaine zitten, kunnen misschien wel na het toernooi in Kroatië aansluiten bij de groep tijdens de trainingen op Papendal. De regerend wereldkampioen speelt in Porec op 14 april tegen het thuisland en een dag later tegen Brazilië.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.