Zwemster Van Rouwendaal in Tokio ook op 200 rugslag

© ANP
BAARN - Zwemster Sharon van Rouwendaal komt op de Olympische Spelen van Tokio ook in actie op de 200 meter rugslag. Bij de kwalificatiewedstrijden in Eindhoven voldeed de Baarnse in de series aan de limiet voor Tokio, die op 2.10,19 staat. De regerend Olympisch kampioene op de 10 kilometer open water tikte aan na 2.09,72.
Van Rouwendaal is met 2.07,78 al bijna tien jaar de houdster van het Nederlands record op dit nummer. Ze verhuisde vorig jaar van Frankrijk naar Duitsland. Ze nam afscheid van coach Philippe Lucas en ging in Maagdenburg trainen onder Bernd Berkhahn. Van Rouwendaal gaat in Japan voor titelprolongatie in het open water, maar ze kan nu daaraan voorafgaand ook in actie komen in het zwembad.
"Volgens mij is het negen of tien jaar geleden dat ik voor het laatst een 200 rug heb gezwommen", zei de 27-jarige Baarnse. "Ik dacht: het is wel leuk om weer een wedstrijdje in Nederland en in Eindhoven te doen. Dit is een lekkere opening zo. Een tijd van 2.09 en plaatsing voor de Spelen, daar ben ik heel blij mee."
Van Rouwendaal komt zaterdag in Eindhoven ook nog in actie op de 400 meter vrije slag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.