RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eljero Elia hoopt op minuten tegen oude club Feyenoord: 'Pissed off dat ik tegen ADO niet inviel'

1/3
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake gebruikte zondag in de met 4-0 gewonnen uitwedstrijd tegen ADO Den Haag zes wissels. Maar de van een blessure herstelde Eljero Elia bleef in zijn woonplaats 90 minuten op de bank. "Ik was pissed-off", zegt Elia een kleine week later. "De trainer wist dat ook, hij zag het ook aan hoe fel ik trainde. Ik heb nu een leeftijd dat ik geen ruzie meer maak, maar je kunt wel uitstralen dat je het niet leuk vindt."

Elia: 'Je kunt uitstralen dat je iets niet leuk vindt'


Want Elia is weer fit, nadat hij een kleine twee maanden uit de roulatie was met een hamstringblessure. "Ik heb geen last meer, geen pijntjes", zegt de voormalig international. "Ik kan op de training alles vol meedoen, het gaat iedere week beter."

Geen Ramselaar, Mahi en St. Jago
Elia hoopt daarom op speelminuten tegen Feyenoord, de club waarmee hij in 2017 kampioen werd. "Het blijft een bijzondere club en wedstrijd voor mij. Ik ben daar kampioen geworden. Dat zijn mooie herinneringen die je nooit meer vergeet." In dat opzicht is er een groot verschil met ADO, de club waar hij als prof debuteerde. "Dat is gewoon de stad waar ik woon. Ik heb daar ook geen mooi afscheid gehad, we degradeerden."

Feyenoord heeft hier en daar kwaliteiten, maar het is een normaal team"
Eljero Elia

Het Feyenoord van vier jaar later boezemt de linkerspits geen angst in. "Als wij gewoon normaal ons ding doen, met passie en strijd, kunnen we het Feyenoord moeilijk maken." Sterker nog, Elia denkt zelfs dat FC Utrecht in potentie sterker is dan de tegenstander van zondag. "Zij hebben hier en daar kwaliteiten. Berghuis is goed, Senesi, Fer. Voor de rest is het een normaal team."

"Feyenoord is heel goed in de zestien van de tegenstander, dus daar moeten we goed verdedigen. We moeten ze daar zoveel mogelijk weghouden", vult René Hake aan. De trainer roemt zijn eigen ploeg vooral om de teamgeest. "Zowel verdedigend als aanvallend. Wij zijn een lastige ploeg om tegen te spelen."

Hake: 'Wij zijn een lastige ploeg om tegen te spelen'


Hake kan tegen Feyenoord niet beschikken over Mimoun Mahi en Bart Ramselaar, die afgelopen zondag tegen ADO geblesseerd uitvielen. Ook Tommy St. Jago is er nog niet bij. Of die drie er op 22 april in Amsterdam tegen Ajax weer bij kunnen zijn, is nog niet duidelijk. "Het enige dat ik weet is dat het niet zo ernstig is dat het een lange afwezigheid is", zegt de Utrecht-trainer daar over.

Bij Feyenoord ontbreekt Orkun Kökcü. De middenvelder is nog niet voldoende fit nadat hij vorige week positief testte op het coronavirus. Of Luis Sinisterra, die als gevolg van een coronabesmetting negen dagen niet trainde, wel van de partij is, is onduidelijk.

Historie
Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen beide teams in De Kuip in 1-1. Mark van der Maarel maakte de enige Utrechtse treffer. Lutsharel Geertruida tekende namens Feyenoord voor de gelijkmaker.

Feyenoord komt voor de 52e keer op bezoek bij FC Utrecht. Van de voorgaande 51 duels wonnen de Rotterdammers er 23. FC Utrecht won 12 keer. Drie keer won Feyenoord in de Galgenwaard met 0-4. De laatste keer was precies tien jaar geleden. Utrechter Kelvin Leerdam was één van de doelpuntenmakers. Leroy Fer, Diego Biseswar en Georgino Wijnaldum maakten de andere treffers.

FC Utrecht boekte de grootste thuiszege op Feyenoord op de openingsdag van het seizoen 1989-1990. Door doelpunten van Edwin de Kruijff, John Moore en Marco Boogers werd het toen 3-0. Tussen 1990 en 1993 eindigden vijf duels op rij tussen beide ploegen, in Rotterdam en Utrecht, in 0-0.
Behalve Eljero Elia heeft ook Simon Gustafson een verleden bij Feyenoord. De zweed speelde tussen 2015 en 2017 17 eredivisieduels waarin hij drie keer scoorde.
Jens Toornstra (48 duels), Mark Diemers (41) en Nick Marsman (1) zijn de Feyenoordspelers met een verleden bij FC Utrecht.
Feyenoord-trainer Dick Advocaat was zowel speler als trainer in de Galgenwaard. Zijn assistent John de Wolf was in onze rpovincie hoofdtrainer bij GVVV en Spakenburg.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -