RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Robin Pronk als opleider terug op het oude nest: 'Daar voel ik me goed bij'

1/2
UTRECHT - Hij werkte al eens bij FC Utrecht. Tussen 2011 en 2019 was hij in verschillende functies actief in de opleiding van de FC. De laatste vijf jaar als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht, waarmee hij ook naar de eerste divisie promoveerde. Volgend seizoen keert Robin Pronk terug op Zoudenbalch. Hij volgt Jelle Goes op als hoofd van de jeugdopleiding.

Robin Pronk: 'Deze functie past goed bij mij'


De laatste twee jaar werkte Pronk als opleider in Polen, bij Zaglebie Lubin. Deze zomer loopt zijn contract af, en mede vanwege de coronapandemie besloot de Amsterdammer afgelopen winter dat het tijd was om terug te keren naar Nederland. Toen Jelle Goes vervolgens bekend maakte te gaan vertrekken bij FC Utrecht, was het contact tussen de club en Pronk snel gelegd.

Ervaring
"Ik denk dat het een functie is die goed bij mij past", zegt Pronk. "Ik heb nu bijna 30 jaar ervaring in de top van het jeugdvoetbal. In Polen heb ik de afgelopen twee jaar dingen gedaan die dicht zitten bij het hoofd opleidingen zijn. Dan merk je dat dat je je ligt, dat je daar goed bij voelt."

Het is een totaal andere rol dan trainer zijn van de O19 of van Jong FC Utrecht"
Robin Pronk

Zijn uitstapje naar Polen was voor Pronk een belangrijke ervaring. "Het is totaal anders. Je gaat voor het eerst buiten Nederland werken, in een heel andere cultuur. En nu kies ik ervoor om iets te gaan doen waar ik redelijk bekend in ben. Maar het is een totaal andere rol dan trainer zijn van de O19 of van Jong FC Utrecht."

Toen Pronk Utrecht twee jaar geleden verliet, had hij de ambitie om ergens hoofdtrainer te worden. Ook dit jaar, terwijl hij met FC Utrecht in gesprek was, voerde hij gesprekken met een Nederlandse club over het hoofdtrainerschap. "Die ambitie is niet weg. Ik heb nu een heel bewuste keuze gemaakt om voor drie jaar dit traject in te gaan. Maar we kunnen niet in de verre toekomst kijken."

FC Utrecht-DNA
Jelle Goes gaf bij zijn afscheid aan er trots op te zijn dat de nieuwe generatie talenten bij FC Utrecht doordrenkt is van het Utrecht-DNA. Het is aan Pronk, die in het laatste jaar voor hij naar Polen vertrok één jaar te maken had met Goes, om dat te behouden. "Maar het is logisch dat er verschillen zijn. Wij zijn verschillende persoonlijkheden."

Toch zullen de verschillen niet heel groot zijn. In de opleiding is continuďteit belangrijk, en dat zal FC Utrecht voor ogen hebben gehad bij de aanstelling van Pronk. "De opleiding staat er nu zoals hij er staat", zegt Robin Pronk. "Koos van Tamelen heeft het huis neergezet, Hennie Lee heeft het uitgebouwd en Jelle heeft ook weer dingen ingebracht. En ik zal van daaruit míjn accenten gaan leggen, want ik heb natuurlijk ook een idee hoe een opleiding eruit moet zien."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -