RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Veenendaal kan oefennederlaag voetbalvrouwen niet voorkomen

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN - De Nederlandse voetbalsters hebben een 1-0 nederlaag geleden in een oefeninterland tegen Spanje. In Marbella toonden de Spaanse voetbalsters zich duidelijk de meerdere van Oranje, al wisten ze slechts ťťn keer te scoren, in de eerste helft via Patricia Guijarro.

Oranje speelde de oefeninterland in Marbella ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio. Dinsdag spelen de voetbalsters van bondscoach Sarina Wiegman in Nijmegen tegen AustraliŽ.

Spanje zette Oranje al vroeg onder druk. Dat leverde kansen op via Alexia Putillas en Jennifer Hermoso. Keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein bracht enkele keren redding. Op de kopbal van Guijarro in de 31e minuut, na een lange voorzet van Andrea Pereira, was Van Veenendaal echter kansloos, al stond de Spaanse waarschijnlijk net buitenspel. Er was alleen geen videoscheidsrechter.

Ook in de tweede helft was Spanje gevaarlijker dan Oranje. Hermoso kreeg een goede kans, maar opnieuw redde Van Veenendaal. Aitana Bonmati schoot op de lat na een voorzet van Marta Cardona. Een schot van Putellas ging net naast.

Oranje hield de schade beperkt tot ťťn treffer. Bondscoach Wiegman moest ook vaststellen dat haar speelsters werden afgetroefd op het middenveld en nauwelijks een echte kans wisten te creŽren. Ook met invallers Lineth Beerensteyn en Shanice van de Sanden uit IJsselstein bleef een schot op het Spaanse doel uit. Van de Sanden kreeg nog een goede kans in de slotfase, maar kopte naast.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -