RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celine van Duijn naar Tokio voor wereldbeker schoonspringen

AMERSFOORT - Schoonspringster Celine van Duijn gaat begin mei alsnog naar Tokio voor een wereldbeker. De Amersfoortse heeft zich individueel al geplaatst voor de Olympische Spelen, maar Van Duijn wil zich ook nog met Inge Jansen plaatsen voor het synchroonspringen vanaf de 3 meterplank.

De wereldbeker in Tokio geldt ook als olympisch kwalificatietoernooi. In eerste instantie zou deze maand een OKT voor de schoonspringers in Tokio worden gehouden. De mondiale federatie FINA besloot dat toernooi echter te schrappen, evenals een OKT voor de synchroonzwemsters, omdat er nogal wat mis was met de coronaprotocollen die de organiserende Japanse zwembond had opgesteld.

Na inmenging van de Japanse autoriteiten, het Internationaal Olympisch Comité en de organisatie van de Spelen zijn de protocollen nu aangescherpt. De FINA heeft er vertrouwen in dat van 1 tot en met 6 mei in Tokio op veilige en verantwoorde wijze wedstrijden gehouden kunnen worden voor de schoonspringers.

Het is nog niet bekend waar en wanneer het OKT voor de synchroonzwemsters wordt gehouden. Dat toernooi werd al twee keer uitgesteld. De Nederlandse tweeling Noortje en Bregje de Brouwer moet op de geschoonde lijst in de top 7 eindigen om zich te plaatsen voor de Spelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -