RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Sattolo-loos' ZPC Amersfoort wint overtuigend van SVH: 'Hadden ruime uitslag al verwacht'

1/2
AMERSFOORT - Ook zonder coach Gianluca Sattolo aan de rand van het bad heeft ZPC Amersfoort in de eredivisie de winst gepakt. In eigen bad waren de Amersfoorters met 20-10 de baas over SVH.

We staan er goed voor"
Max van der Werve

De wedstrijd ging gelijk op. Na de eerste periode was de stand 4-4. Zonder Sattolo dus. Hij ontbrak vanwege een verschil van inzicht met de club. Na afloop bleek dat Sattolo en ZPC Amersfoort per direct uit elkaar zijn gegaan.

In de tweede periode wist ZPC Amersfoort de wedstrijd naar zich toe te trekken: 10-7. In de laatste twee kwarten maakte de thuisploeg er nog tien bij, SVH slechts drie. Hierdoor eindigde het duel in 20-10. "Het is altijd lekker om ruim te winnen", zei Sebastiaan van Mil na afloop in Namen en Rugnummers.

Conditieverschil
Dat was voor een kwart te danken aan Max van de Werve. Hij was topscorer aan de zijde van ZPC met vijf treffers. "We hadden van tevoren al verwacht dat we hier flink overheen moesten gaan", zegt Max van der Werve. "In de laatste twee periodes waren ze helemaal kapot dus konden we deze ruime score neerzetten."

Topscorer Max van der Werve over de ruime winst


"Het ging vandaag goed, daar ben ik blij mee", aldus de topscorer van de middag over zijn prestatie. De Biltenaar kijkt al voorzichtig vooruit. "We gaan richting de play-offs, elke minuut die we spelen moeten we extra focus hebben. We hebben nu een stijgende lijn te pakken, dus we staan er zeker goed voor."

Ranglijst
ZPC Amersfoort heeft als doel om bij de eerste acht te eindigen. Dan gaat het de play-offs om het landskampioenschap in. De Amersfoorters staan op dit moment, met nog drie wedstrijden te gaan, vijfde.

Zondag komt ZPC Amersfoort opnieuw in actie. Dan is nummer elf ZPB de tegenstander. "Als we dan de drie punten pakken dan zetten we ook een goede stap richting een hoge klassering", zegt Van Mil.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -