RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ereklasse rugby van start: Eemland wint regioderby van URC

1/4
UTRECHT/AMERSFOORT - De rugbyers van Eemland zijn bij de start van de ereklasse goed begonnen. De Amersfoorters wonnen de regioderby van URC in Utrecht met 8-17.

Gisteravond in mijn bed ging er al van alles door mijn hoofd"
Debutant Kane van Gestel

Na 29 minuten rugbyen, zonder doelpunten maar met veel regen, werd de score geopend. URC drong door de defensie van Eemland en maakte een try: 5-0. De daaropvolgende conversie werd gemist.

Hierna was de ban gebroken. In de 37e minuut kwam Eemland terug tot 5-5. De Amersfoorters wisten de conversie wél te maken waardoor het 5-7 werd. Vijf minuten later had de thuisploeg de voorsprong alweer in handen. Via een penalty werd het 8-7 voor de Utrechters.

Het duel bleef gelijk opgaan, maar na rust was het Eemland dat toesloeg. Via een try en een conversie werd het 8-14. Via een penalty maakten de bezoekers er 8-17 van. Dat bleek later ook de eindstand waardoor Eemland de punten mee naar huis nam.

Coach Sven Bulens van Eemland: 'Gewonnen door hard te werken'


Coach Sven Bulens was blij dat hij met Eemland won van URC, maar daar ging het niet alleen om. "Het gaat allereerst om het plezier. Maar we kijken natuurlijk ook al naar volgend seizoen. Daarom hebben we ook een stuk of zeven/acht jeugdspelers laten debuteren."

Kane van Gestel in gesprek met verslaggever Robert Claus


Van Gestel maakt try bij debuut
De talentvolle Kane van Gestel (18) was één van die debutanten. De vijfpunter maken was voor debutant een bijzonder moment. "Dat is prachtig, eigenlijk echt een droom dat ik die try maak", vertelt hij na afloop in namen en Rugnummers. "Ik was heel nerveus. Gisterenavond in mijn bed ging er al van alles door mijn hoofd. Maar als je dan op het veld staat dan maakt het al niet meer uit."

Het was vandaag een potje voor Potje"
Sven Bulens

Na afloop was er bij Eemland veel emotie volgens Bulens. "We hebben het clublied gezongen in de kleedkamer", zei Bulens. Dat had ook een bijzondere reden. Vorige week is Eemlander Jeroen Verbeek, die de bijnaam Potje droeg, op 44-jarige leeftijd overleden. "Gisteren hebben we bij zijn afscheid ook het clublied gezongen. Het was vandaag een potje voor Potje Hij hield van bulderen en dat hebben we gedaan vandaag."

Nog even wennen
"We hebben het vandaag gewonnen op onze mindset in de defence en het harde werken", aldus de winnende coach. "Je kon wel zien dat het de eerste wedstrijd was. We zijn een redelijk nieuw team met veel jonge jongens", aldus Van Gestel. "Eigenlijk vind ik het wel goed voor de eerste wedstrijd."

Lars Slager (URC) sprak na afloop met verslaggever Robert Claus


Bij URC was er minder vreugde. "Ik denk dat de conditie misschien wel een rol heeft gespeeld", vertelt Lars Slager. "Ik wil wel complimenten geven aan onze verdediging. Eemland kwam er haast niet doorheen. Maar toch waren ze de verdiende winnaar vandaag."

Slager zelf had zijn vizier niet op scherp bij de conversies en penalty's. "In de wedstrijd is het toch anders dan op trainingen. Dat is weer even wennen, het weer werkte natuurlijk ook niet mee. Maar volgende week gaan ze weer allemaal tussen de palen.

Een positieve-vibe in je team is belangrijk"
Lars Slager

"Ondanks de nederlaag stapten we toch met een positief gevoel van het veld af. Dat vinden wij ook belangrijk", zegt de URC-er. "Dat is iets wat we erin proberen te houden. Een positieve-vibe in je team is belangrijk."

Aangepaste competitie
De ereklasse heeft dit seizoen vanwege de coronacrisis een vrijblijvend karakter. Clubs worden niet verplicht mee te doen en er kan niet gedegradeerd worden. Ook spelen de 12 clubs slechts één keer tegen elkaar.

Volgende week komt Eemland in actie tegen Oisterwijk Oysters, URC neemt het dan op tegen 't Gooi.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -