Utrecht Cangeroes maakt verschil na rust en gaat als zevende naar play-offs

© RTV Utrecht
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes gaan als zevende naar de play-offs om het landskampioenschap. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie wonnen de Utrechtse vrouwen in Haarlem van Triple Threat: 74-67.
De openingsfase van het duel tussen Triple Threat en Utrecht Cangeroes was erg slordig. Er werd weinig gescoord en de ploeg van trainer Ramon Kuipers liep steeds achter de feiten aan. Bij rust stond Triple Threat met 36-33 voor.
In de tweede helft maakte Utrecht Cangeroes het verschil. Mede door de vele scores van Roos Hof, die in de eerste helft de basket niet vond, liepen de Utrechtse vrouwen uit naar een 67-56 voorsprong. Het werd nog even spannend, maar de Cangeroes speelden het ondanks de nodige time-outs knap uit. De eindstand was 74-67.
Het is fijn dat we winnen, maar het was niet om aan te zien
Ramon Kuipers (trainer Utrecht Cangeroes)

Slecht spel

Trainer Ramon Kuipers is duidelijk: "Ik ben niet blij met deze wedstrijd. Het is fijn dat we winnen, maar de eerste helft was ik echt heel boos. We pakken de controle terug in het derde kwart, maar het was niet om aan te zien."
"De eerste helft was een van de slechtste helften van dit jaar. Dat wil je niet vlak voor de play-offs", geeft Kuipers aan. "Je weet wat er gaat gebeuren tegen Triple Threat, maar we maakten het onszelf heel moeilijk."
Ramon Kuipers: "De eerste helft was een van de slechtste helften van dit jaar"
Na rust ging het al beter. "Ik was blij dat we met een ander gezicht op het veld stonden. We hielden de controle vast, maar op individueel niveau was het echt verschrikkelijk", vindt hij.
Voor Lisa van Dalsum was het haar eerste wedstrijd sinds een enkelblessure. "Na vijf weken mocht ik weer spelen, dat was heel fijn", reageert ze. "En dit is dan ook een leuke tegenstander om tegen te beginnen. Ik voelde mijn enkel wel een beetje, maar als je warm blijft dan valt het wel mee."
Lisa van Dalsum terug na blessure: "We wisten wat er op het spel stond, maar het kwam er niet uit"
Van Dalsum is tevreden over haar rentree. "Maar ik merkte wel dat ik conditioneel niet top was. Voor rust ging het niet goed als ploeg, we waren niet gefocust. We wisten wat er op het spel stond, maar het kwam er niet uit. Dat ligt ook deels aan de tegenstander. In de tweede helft moesten we creatiever spelen, merkten we. Dat ging uiteindelijk beter", legt ze uit.

Utrecht Cangeroes sluit af als zevende

Triple Threat en Utrecht Cangeroes maakten samen uit wie als nummer zeven naar de play-offs om het landskampioenschap ging. De winnaar, Utrecht Cangeroes dus, neemt daarin op tegen de verliezer van het duel tussen topclubs Binnenland en Den Helder. Die wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld.
"Ik heb geen voorkeur", aldus Kuipers. "We gaan ons hard maken om twee wedstrijden vol strijd te leveren. Ik wil het de ploeg die we tegenkomen het dermate moeilijk maken dat we onze huid duur verkopen. Het liefst pakken we een wedstrijdje, maar dat wordt niet makkelijk."
Topscorers Utrecht Cangeroes vs. Triple Threat:

Lea Romkes 19
Roos Hof 15
Irati Beltran Hernandez 10
Renee Hoveling 8
Anna van Dalsum 6
Hennie van Schaik 5
Lisa van Dalsum 5
Lisa Stauffer 4
Josefien Cornelissen 1

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.