RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SCHC geeft zege uit handen tegen Amsterdam: 'Had niet gehoeven'

1/2
BILTHOVEN - De hockeysters van SCHC hebben zondag verloren van koploper Amsterdam met 2-3. De Bilthovense dames gingen lang aan de leiding, maar in de slotfase gaven ze de voorsprong uit handen.

We bewaren het dan maar voor in de play-offs tegen Amsterdam"
Kyra Fortuin

SCHC, de nummer drie op de ranglijst, opende de score via een knappe goal van Kyra Fortuin. Sosha Benninga trok de stand gelijk. In de 37ste minuut was het weer Fortuin die de Bilthovenaren op voorsprong bracht. Lauren Stam maakte uit een strafbal de 2-2. Vlak voor tijd bezorgde Michelle Fillet Amsterdam de overwinning.

Kyra Fortuin blikte in Namen en Rugnummers terug op de onfortuinlijke nederlaag


"We speelden er goed, daar zijn we ook trots op", blikt doelpuntenmaakster Fortuin terug in Namen en Rugnummers. "Het is heel zonde dat je het dan op het laatst twee goals weggeeft. Het had absoluut niet gehoeven"

Op naar de play-offs
SCHC is al zeker van de play-offs om het landskampioenschap in de hoofdklasse, waaraan de top-vier meedoet. In de play-offs kan SCHC Amsterdam opnieuw tegenkomen. "Tegen Amsterdam is het altijd super leuk spelen, zij blijven hockeyen tot het einde. Dat maakt het spannend", zegt Fortuin.

"We bewaren het dan maar voor in de play-offs tegen Amsterdam. Dat zou wel een hele mooie finale zijn", blikt Fortuin vooruit. "De komende zes weken staan voor ons al in het teken van de play-offs. De puntjes op de i zetten."
18' Kyra Fortuin (1-0)
27' Sosha Benninga (1-1)
37' Kyra Fortuin (2-1)
66' Lauren Stam (2-2)
67' Michelle Fillet (2-3)


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -