Reden nederlaag staat voor Hake buiten kijf

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake was duidelijk na de nederlaag tegen Feyenoord. Het verlies was te danken aan het feit dat de Utrechters van de gekregen kansen geen gebruik maakten.
Die kwaliteiten moeten omhoog
René Hake
Over de reden dat FC Utrecht niet van Feyenoord wist te winnen (1-2 nederlaag) hoefde de oefenmeester niet lang na te denken. "Omdat we niet goed genoeg afwerken", zegt Hake na afloop. "Na twintig tot vijfentwintig minuten hadden er één of twee doelpunten meer in gemoeten. Daarna kwam het spel meer in evenwicht, maar wij bleven de meeste kansen houden."
René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg
Hake kwam tegen Feyenoord met een nieuwe tactische variant ten tonele. Gustafson en Van de Streek speelden samen als 9 en 10. "Die positiewisseling was goed. Dat was ook wat we graag wilden, in het centrum veel bewegende spelers", aldus de oefenmeester.

Rendement moet omhoog

Eerder in de competitie speelde FC Utrecht met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. Ook toen had FC Utrecht een hoop kansen om zeep geholpen. "Die kwaliteiten moeten omhoog. Dat moeten we nu doen met de spelers die we hebben. We doen er alles aan. Uiteindelijk zien we het te weinig terug. Zeker op de momenten dat je het moet beslissen, dat is zeer spijtig. Ook omdat je weer een goede wedstrijd speelt tegen Feyenoord."
"Als je de stap wil maken om dichtbij deze ploegen te eindigen dan moet je dit soort wedstrijden zien te winnen", besluit Hake.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.