Kampong verzekert zich van play-offs: 'Afronden aandachtspunt'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben zich dankzij een zege op HGC verzekerd van de play-offs om de landstitel in de hoofdklasse. In Wassenaar eindigde het duel zondag in 2-3, hoewel het aantal cirkelpenetraties van de Utrechters hoog waren. "Afronden is een aandachtspunt", vertelt Kampong-trainer Roelant Oltmans in Namen & Rugnummers.
Bjorn Kellerman opende de score in de tiende minuut tegen HGC, dat voor aanvang van het duel vierde stond. Seve van Ass, van nummer twee Kampong, scoorde uit een strafcorner de gelijkmaker.
Roelant Oltmans blikt terug op de zege van zijn Kampong op HGC.
Daarna liepen de Utrechters in korte tijd uit. Eerst was het Boet Phijffer met de treffer en twee minuten later scoorde Kellerman zijn tweede van de middag in een wedstrijd met een hoog tempo waarin Kampong de controle en de meeste kansen had. Op het eind werd het nog even spannend door de 2-3 van Kenta Tanaka.
"Het werd nog spannend doordat we onszelf vergaten te belonen voorin. We kwamen vaak genoeg in de cirkel, maar we moesten iets scherper zijn. Wel vond ik het een terechte zege, we drukten hen naar achter en hebben veel balbezit gehad", zegt Robbert Kemperman.
We moeten nog wel beter afronden in de cirkel
Roelant Oltmans

Wisselvallig

Ook Oltmans vindt dat Kampong de wedstrijd eerder moest beslissen. "Het aantal cirkelpenetraties is heel hoog, maar het levert niet veel meer op dan drie goals en een corner. Dat is veel te weinig en een aandachtspunt."
De ervaren oefenmeester geniet in fases van zijn ploeg, maar vindt het soms nog te wisselvallig. "Dan denk ik jongens hoe kunnen we in godsnaam nou zo een bal verspelen. Dat is nergens voor nodig. Ik zie nog teveel van zulke momentjes. Maar het mooie is dat de jongens in staat zijn een extra stap te zetten op momenten dat het echt nodig is."
10' Bjorn Kellerman (0-1)
24' Seve van Ass (1-1)
29' Boet Phijffer (1-2)
31' Bjorn Kellerman (1-3)
60' Kente Tanaka (2-3)

Play-offs

Kampong blijft tweede met 44 punten uit achttien duels. De eerste vier teams gaan naar de play-offs om de landstitel. Kampong speelt nog vier duels en kan de play-offs niet meer mislopen. "Het voelt niet als een pak van mijn hart, maar we mogen trots zijn. We hebben nu tien overwinningen op rij geboekt tegen goede ploegen", vertelt Kemperman.
Robbert Kemperman: "Spelen met publiek zou een cadeautje zijn."
Kemperman vindt dat je nog niet kan trainen op de play-offs. "We zijn ervaren in dit soort fases. In de play-offs worden de kaarten opnieuw geschud en er kunnen nog teams verschuiven in de huidige top-vier. Misschien gaan we nog finetunen, maar met vertrouwen de play-offs in gaan is het belangrijkste."
HGC - Kampong.
HGC - Kampong. © RTV Utrecht
HGC - Kampong.
HGC - Kampong. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.