FC Utrecht zet serie zeges door

UTRECHT - FC Utrecht heeft ook zaterdagavond de serie overwinningen in de competitie doorgezet met een zege op Sparta. In Galgenwaard won de ploeg van trainer Ton du Chatinier zaterdagavond met 2-0.
FC Utrecht haalde uit vier duels tien punten. Er werd gewonnen thuis tegen Willem II (1-0) en uit bij RKC Waalwijk (0-1). Alleen tegen VVV-Venlo (2-2) verspeelde het elftal twee punten.
Hoe ver de ploeg daadwerkelijk is, moet blijken in de eerstkomende wedstrijd uit bij FC Twente. FC Utrecht trof tot nu toe de op papier mindere ploegen. Sparta (vier punten) bleek zaterdagavond wel een taaie tegenstander die vorige week Ajax in de ArenA op 0-0 hield.
Bij FC Utrecht startte middenvelder Gregoor van Dijk weer in de basis, nadat hij tot zijn verbazing de wedstrijd thuis tegen VVV-Venlo op de bank moest plaatsnemen. Verder gunde Du Chatinier de 19-jarige Gianluca Nijholt, de zoon van voormalig voetbalprof Luc Nijholt, zijn debuut in de basis. Hij speelde gedegen op het
middenveld.
Bij Sparta mocht Nick Viergever (20) na zijn prima wedstrijd tegen Ajax opnieuw centraal achterin spelen. De van een knieblessure herstelde routinier Ruud Knol moet vooralsnog geduld hebben bij trainer Frans Adelaar, net als de bijna wedstrijdfitte Tim Bakens.
Viergever deed het ook zaterdagavond goed als koppel met de Nigeriaan Ayodele Adeleye.

FURIEUS

De thuisploeg begon als vanouds furieus tegen Sparta. De Rotterdammers moesten ver terug maar hielden de 0-0 tot aan de rust vast. FC Utrecht kreeg wel kansen via Jacob Mulenga, Van Dijk en Tim Cornelisse. De laatste zag zijn inzet nog net voor de doellijn gekeerd door een Sparta-been.
Halverwege de eerste helft kwam de Kasteelclub er een keer snel uit, maar doelman Michel Vorm hield Edouard Duplan met een prima redding van de 0-1 af. De Sparta-aanvaller scoorde kort daarna toch, maar volgens de arbitrage in buitenspelpositie.
De tweede helft was een kopie van de eerste. FC Utrecht nam meteen het initiatief maar deed dat aanvallend met te weinig vernuft. De ploeg kreeg in de 63e minuut wel de beloning voor de inzet. Na een rommelige situatie voor het Sparta-doel schoot verdediger Jacob Lensky de bal in de verre hoek: 1-0. FC Utrecht besliste het duel
in de 82e minuut door Van Dijk, die een strafschop benutte: 2-0.