Zeven Kampong-spelers op weg naar Tokio

Lars Balk in Oranje
Lars Balk in Oranje © Orange Pictures
UTRECHT - Kampong is hofleverancier van de voorlopige selectie voor de mannenhockeyploeg van Oranje op weg naar de Olympische Spelen van komende zomer. Bondscoach Max Caldas heeft maar liefst zeven spelers van de Utrechtse club in zijn 21-koppige selectie opgenomen.
Lars Balk, Robbert Kemperman, Terrance Pieters, Sander de Wijn, Jonas de Geus, Jip Janssen en Bjorn Kellerman vormen het Utrechtse smaldeel. Ook Bilthovenaar Thierry Brinkman, die voor Bloemendaal speelt, zit bij de selectie. Vier spelers kregen deze week bericht dat ze niet langer tot de selectie behoren.
De selectie bereidt zich eerst voor op het EK, dat van 4 tot en met 13 juni wordt gespeeld in Amsterdam. Daarna wordt de groep voor de Spelen van 21 teruggebracht tot 18.

Protesten

Overigens is een grote meerderheid van de inwoners van Japan tegen het organiseren van de olympische Spelen in Tokio, komende zomer. In een onderzoek van Kyote News geeft
39,2 procent van de ondervraagden aan voorstander te zijn van definitieve afgelasting van de uitgestelde Spelen, terwijl 32,8 procent vindt dat de Spelen opnieuw moeten worden uitgesteld.
Slechts 24 procent van de ondervraagden is voorstander van het houden van de Olympische Spelen en de Paralympics deze zomer.
Bijna alle ondervraagden (92,6 procent) lieten weten dat ze zich zorgen maken over een opleving van het coronavirus en het aantal besmettingen. Ook is 60 procent ontevreden over de voortgang van de vaccinatiecampagne in Japan.
IOC-voorzitter Bach heeft al laten weten dat het evenement de komende zomer doorgaat. Hij zei eerder dat een nieuw uitstel niet mogelijk is, mede met het oog op de Olympische Spelen van Parijs, die voor 2024 op de agenda blijven staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.