Tessels moet planning aanpassen na uitstellen van 24 Uur Le Mans

LOPIK - Wayne Tessels heeft een behoorlijke tegenvaller te verduren gekregen in een toch al behoorlijk baalseizoen. De motorcoureur uit Lopik moet zijn complete planning omgooien nadat de 24 Uur van Le Mans, zijn hoofddoel van het seizoen, is uitgesteld.
Tessels is enorm teleurgesteld: "Het is natuurlijk balen dat de 24H van Le Mans niet komende week verreden gaat worden. We waren er klaar voor, maar het is helaas niet anders. Dit zorgde er wel voor dat we onze planning en ook die van het team volledig moeten aanpassen. We zijn momenteel druk bezig om in de komende weken nog wat extra trainingsdagen te plannen. We blijven absoluut niet stilzetten en we gaan dan ook zorgen dat we perfect voorbereid aan start komen."
Wayne Tessels op zijn Honda CBR1000RR Fireblade
Wayne Tessels op zijn Honda CBR1000RR Fireblade © Wayne Tessels / S Agency
Dat de 24 Uur vanwege de coronapandemie werd uitgesteld kwam voor de coureur toch nog als een verrassing. "Enerzijds hou je er natuurlijk rekening mee. Maar als de persconferenties dichterbij komen ga je er toch op rekenen dat het door gaat. Ik had zelfs de plek waar de camper moest al doorgekregen. Even later volgde dan toch het bericht dat het evenement niet op de oorspronkelijke datum door zou gaan."
Ik had zelfs al doorgekregen waar mijn camper moest komen te staan
Wayne Tessels
De 8 Uur van de Oschersleben zou nu de eerstvolgende wedstrijd worden, ware het niet dat ook die race in Duitsland is uitgesteld. Inmiddels is bekend dat Le Mans verreden gaat worden op 12 en 13 juni. "Zo wordt dat toch nog de eerste wedstrijd van het WK", vertelt Tessels vanuit zijn huis in Lopik.
Het evenement zou oorspronkelijk plaatsvinden op 17 en 18 april, maar de FIM (Internationale Motorsport Federatie) heeft in overleg met de organisatie en lokale autoriteiten besloten dat het vanwege de huidige coronasituatie in Frankrijk niet verantwoord is om op dit moment de 24uurs race te laten verrijden.
Het was flink een domper voor het RAC41 ChromeBurner Team van Tessels, net als de andere WK-teams, dat de 24H van Le Mans niet op zijn oorspronkelijke datum verreden zal worden. Het Franse Honda-team had een goede voorbereidingsperiode achter de rug en was met hun rijders Wayne Tessels, Grégory Fastré en Chris Leesch klaar voor deze beroemde langeafstandswedstrijd.
We maken in Le Mans serieus kans op het podium
Wayne Tessels
Tessels is er dan ook van overtuigd dat zijn team alsnog goede kans op succes maakt tijdens de legendarische wedstrijd. "De test op Le Mans ging hartstikke goed. Ik weet zeker dat we de snelheid hebben om voor een podiumplek te strijden. We waren heel constant en onder alle omstandigheden goed, dus als er geen rare dingen gebeuren moeten we met een beker naar huis kunnen."
Hij is bezig met een tweejarenplan. Volgend seizoen moet de wereldtitel worden binnengehaald.
De nieuwe kalender van het WK Endurance
De nieuwe kalender van het WK Endurance © FIM

Ook koude weer spelbreker

Het RAC41 ChromeBurner team is achter de schermen druk bezig om hun trainingsprogramma aan te passen ter voorbereiding op de race in Duitsland. Tessels zou donderdag 8 april testen met zijn eigen Honda CBR1000RR Fireblade op het TT Circuit Assen, maar besloot deze trainingsdag vanwege de extreem koude baantemperaturen te cancelen.
"Het had niet zo veel zin om te gaan rijden. We hebben onze zaken goed voor elkaar en onder zulke omstandigheden is de kennis die je op doet toch niet representatief. Ik heb de luxe dat ik exact dezelfde motor thuis heb staan. Dus we hebben de mogelijkheid om op circuits in Nederland en België te gaan rijden."
In de komende maand zal Tessels nog diverse trainingsdagen gaan rijden met zijn eigen Honda, om zo ook goed in het ritme te blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.