RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht Cangeroes maakt het Binnenland lastig, maar verliest eerste duel play-offs

1/2
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes hebben het eerste duel in de play-offs om het landskampioenschap nipt verloren. Het favoriete Binnenland was in Barendrecht met 72-62 te sterk voor de Utrechte vrouwen, die het wel spannend maakten.

Utrecht Cangeroes verzekerde zich afgelopen weekend van de zevende plaats in de Women's Basketball League, waardoor het in de kwartfinale van de play-offs de nummer twee van de competitie trof. Dat werd Binnenland. In de play-offs wordt een best-of-three gespeeld.

Dicht bij elkaar
De ploeg van trainer Ramon Kuipers liet een goed niveau zien. Na het eerste kwart was het 20-14 voor Binnenland. Even kwam Utrecht Cangeroes terug tot 25-25, maar bij rust had de thuisploeg de orde al hersteld: 32-25.

In de tweede helft wist Binnenland die voorsprong vast te houden en zelfs wat weg te lopen (56-42), maar toch hield Utrecht Cangeroes tot in de slotfase de druk erop. De eindstand was 72-62.
Topscorers Utrecht Cangeroes:

Lea Romkes 17
Renée Hoveling 12
Roos Hof 8
Lisa van Dalsum 7
Josefien Cornelissen 7
Kansen gemist
"Ik denk dat we een aantal open kansen missen in de eerste helft. Als we er daar een paar van in gooien, staan we misschien wel voor bij rust. Dan ga je ook anders de tweede helft in. Dus de start was zeker prima", blikt trainer Ramon Kuipers terug.

Ramon Kuipers: "Negen van de tien keer verliezen we van ze, maar we hebben een kans"


De klasse van Binnenland kwam wel bovendrijven, zag hij. "Zij hebben een ervaren ploeg. Sommige speelsters gaan toch even een tandje bijzetten en dan moeten wij aan de bak. Zij maken dan een run, en dan is opeens het verschil tien punten. Dan verandert de wedstrijd gelijk", aldus de trainer.

"Het is niet dat het een topwedstrijd was van onze kant, maar we hebben het niet slecht gedaan. Een aantal speelsters van Binnenland hebben we onder hun gemiddeldes gehouden. Daar ben ik erg blij mee. Maar uiteindelijk telt het resultaat en dat was niet goed genoeg."

Het is niet dat het een topwedstrijd was van onze kant, maar we hebben het niet slecht gedaan. Uiteindelijk telt het resultaat en dat was niet goed genoeg."
Ramon Kuipers, trainer Utrecht Cangeroes

Donderdag de return
Donderdag om 20.30 uur is het tweede duel tussen Utrecht Cangeroes en Binnenland in Sporthal Lunetten. Als Binnenland wint, is de kwartfinale klaar. Mocht Cangeroes winnen, dan wacht zaterdag om 20.30 uur een beslissingsduel in Barendrecht.

"Het vertrouwen is er bij mij en bij de ploeg", aldus Kuipers. "We doen het best wel goed, maar op bepaalde punten kan het beter. De strijdbaarheid is niet minder geworden na gisteren. Donderdag is het gewoon weer 0-0. De standen doen er niet zoveel toe en we hebben een nieuwe kans."

"Binnenland is titelkandidaat, dat is niet voor niets. Negen van de tien keer verliezen we van ze, maar als bij ons de bal goed valt en bij hun minder, dan hebben we een kans. We doen het vaak drie kwarten goed, maar als je dat dipje klein kan houden, dan blijft het spannend. Soms heb je ook geluk nodig. We gaan er in ieder geval alles aan doen", vertelt de coach.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -