Puts, Van Rouwendaal en Van Duijn naar EK Zwemmen in Hongarije

Jesse Puts
Jesse Puts © Orange Pictures
UTRECHT - Drie regiogenoten zijn in mei van de partij tijdens het EK Zwemmen in Hongarije. Jesse Puts, Sharon van Rouwendaal en Celine van Duijn maken deel uit van de Nederlandse equipe.
De 26-jarige Jesse Puts is een van de 27 langebaanzwemmers in de selectie. De Utrechter is specialist op de korte afstand en in 2016 wereldkampioen kortebaan op de 50 meter vrije slag. Zijn toernooi duurt van 17-23 mei en vindt plaats in de Duna Arena in Boedapest.
Van 12-16 mei vindt in Lake Lupa, in de buurt van Boedapest, het EK Open Water Zwemmen plaats. Daar komt Sharon van Rouwendaal uit op de 10 kilometer. De Soestse is regerend olympisch kampioene op die afstand.
Net als het EK Zwemmen staat ook het EK Schoonspringen (10-16 mei) gepland in de Duna Arena. Onder de deelnemers ook Celine van Duijn uit Amersfoort. Zij doet mee op de onderdelen toren en 3 meter-plank synchroon dames.

Olympische Spelen

Puts, Van Rouwendaal en Van Duijn hebben zich alle drie al geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio van komende zomer. "Voor hen is het EK een belangrijk onderdeel in hun voorbereiding richting de Olympische Spelen", zegt André Cats, technisch directeur van de KNZB.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.