RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Florian Wolf unaniem gekozen als trainer DOVO: 'Wilden breken met het verleden'

VEENENDAAL - Florian Wolf tekent komend weekend een eenjarig contract als nieuwe hoofdtrainer van DOVO. De 34-jarige oefenmeester is door de FinanciŽle Stichting DOVO (FSD) aangewezen. "Maar we wilden een gedragen besluit, dus zijn veel mensen betrokken bij de gesprekken", legt Lenno van Kleef uit.

Na een zoektocht van anderhalve maand bleven afgelopen week twee kandidaten voor de functie van hoofdtrainer over. Er volgden gesprekken met Van Kleef, de hoofd jeugdopleiding en vertegenwoordigers van de vereniging DOVO, van de business club, van de technische staf en van de spelersgroep.

Gedragen besluit
Van Kleef is als voorzitter van de FSD eindverantwoordelijk voor het aanstellen van de nieuwe trainer. "We wilden breken met het verleden. Daarom heeft iedereen een rol gekregen in het proces. Uiteindelijk neemt de FSD het besluit, maar we wilden een gedragen besluit", aldus Van Kleef.

"We hebben nauwelijks een wanklank gehoord op het traject. Alleen vonden sommige trainers het wat lang duren. Die zijn gewend dat ze binnen twee dagen aangenomen worden, maar dat wilden we juist niet doen."

Bij de derdedivisionist uit Veenendaal was het de afgelopen maanden zeer onrustig. Een crisis luidde het vertrek in van onder meer trainer Scott Calderwood en teammanager Kees Muller. Mede daarom wilde het bestuur het nu, in de zoektocht naar een nieuwe trainer, over een andere boeg gooien.

In onze ogen zijn het allebei goede trainers, maar we hebben gekozen voor een jongere en modernere trainer, die ook de taal van de jeugd spreekt."
Lenno van Kleef, voorzitter FinanciŽle Stichting DOVO

"Maandag hebben we, na alle gesprekken, een keuze gemaakt en dinsdag waren we akkoord met Florian Wolf", zegt Van Kleef. Zaterdag wordt het contract officieel ondertekend.

DOVO had dus twee kandidaten op het oog. "Het was een lastige keuze, maar we waren de weg van de verandering ingeslagen. In onze ogen zijn het allebei goede trainers, maar we hebben gekozen voor een jongere en modernere trainer, die ook de taal van de jeugd spreekt", aldus de FSD-voorzitter over Wolf.

Veel ervaring, geen druk
Wolf werkte in het verleden binnen de nodige proforganisaties. Hij was werkzaam bij Ajax, FC Volendam, AZ en Sparta Rotterdam, al dan niet bij de jeugd. Ook was hij actief bij SV Odijk, FC Uitgeest, Legmeervogels en SJC.

"Hij heeft veel ervaring voor zijn leeftijd. DOVO ziet hij als stap en uitdaging, ook om zichzelf in de schijnwerpers te zetten", geeft Van Kleef aan. De Veenendaalse club legt geen druk op Wolf voor het komende seizoen.

"We willen meedoen in de derde divisie en in de derde divisie blijven. Wie weet zit een verrassing er dan in. Maar we proberen de druk weg te houden bij hem en bij de ploeg", aldus de voorzitter van de FinanciŽle Stichting DOVO.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -