RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Softbalster Nina Hendriks keert terug in Nederand

UTRECHT - Softbalster Nina Hendriks keert dit seizoen terug in de Nederlandse hoofdklasse. Als de competitie plaats kan vinden zal ze het shirt dragen van Amsterdam Pirates. Hendriks (22) is geboren en opgegroeid in Utrecht. Ze emigreerde een aantal jaren geleden met haar familie naar het Canadese Vancouver.

Hendriks begon haar softballoopbaan in haar geboorteplaats bij UVV. In 2013 maakte ze al de overstap naar de Pirates. In die periode kwam ze ook uit voor Jong Oranje. In dat jaar verhuistte ze ook naar Canada. In 2017 speelde Hendriks met Jong Oranje op het WK in Amerika. Daar werd ze gescout door Indian Hills CC in de Amerikaanse staat Iowa, waar ze twee jaar voor uitkwam. Met dat team bereikte ze de Nationals, de finale van het Amerikaanse College-kampioenschap, en eindigde uiteindelijk als 7e.

Zin om te kunnen spelen
Op dit moment studeert ze aan de University van Irvine CaliforniŽ waar ze uitkomt voor de Westcliff University Warriors. Hendriks laat weten blij te zijn de kans te krijgen om weer in Nederland te kunnen spelen. "Ons seizoen is helaas afgelast dit jaar, maar daardoor heb ik de kans om nu weer terug te komen naar Nederland en de Pirates. Ik heb gekozen voor de Pirates omdat de club erg welkomend is. Ik heb zin in het seizoen en hopelijk kunnen we veel wedstrijden spelen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -