Kampong verliest degradatiekraker

© Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT/BILTHOVEN - In de hoofdklasse hockey is de spanning onderin na donderdagavond alleen nog maar toegenomen. Kampong, dat onder het nieuwe coachkoppel Waasdorp-Dijkstra, al drie wedstrijden ongeslagen was, verloor uitgerekend van hekkensluiter Laren. In Laren werd het 2-1.
Al in de achtste minuut bracht Pam van Asperen de thuisploeg op voorsprong. Via Margot Zuidhof werd het tien minuten voor rust gelijk. Meteen na rust bracht Maxime Kerstholt Laren opnieuw op voorsprong. De Utrchters slaagden er niet in om opnieuw langszij te komen.
Door de nederlaag zakt Kampong weer naar de voorlaatste plaats. Laren blijft laatste, maar het verschil met Kampong is teruggelopen tot een punt.

SCHC speelt gelijk

SCHC, dat al zeker is van de play-offs, wist ook niet te winnen. De Bilthovense vrouwen speelden met 1-1 gelijk tegen HDM, dat een plek lager ook al zeker is van de strijd om het landskampioenschap. Pien Dicke scoor de voor SCHC, dat derde blijft staan.