RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kampong verliest bij doven van de lichten meer dan alleen punten tegen Bloemendaal


UTRECHT - Het is de hockeymannen van Kampong niet gelukt om de topper tegen Bloemendaal winnend af te sluiten. De Utrechters, die zich afgelopen weekend plaatsten voor de play-offs, gingen in eigen huis met 2-1 onderuit tegen de koploper.

 Seconden voor tijd krijgt Kampong voor het eerst een strafcorner tegen. Bloemendaal slaat meteen toe. Seconden voor tijd krijgt Kampong voor het eerst een strafcorner tegen. Bloemendaal slaat meteen toe. | Foto: Orange Pictures / Jan Kruijdenberg

Bloemendaal begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al in de vijfde minuut tot scoren via Yannick van der Drift. Ook daarna had Kampong moeite om grip te krijgen op het frisse aanvalsspel van Bloemendaal. Toch lukte het de Utrechters om nog voor het einde van het eerste kwart wat terug te doen. De eerste strafcorner van de wedstrijd was in de 13e minuut meteen raak. Specialist Jip Janssen pushte koelbloedig binnen.

De highlights van Kampong - Bloemendaal


In de tweede helft wist Kampong meer grip op de koploper te krijgen. Dat resulteerde in een licht overwicht. De Utrechters grepen toch naast de punten toen Bloemendaal een paar seconde voor tijd voor het eerst een strafcorner mocht nemen. De corner werd in eerste instantie verprutst, maar Kampong kwam niet onder de druk vandaan waarna Tom Hiebendaal raak schoot.

Sander de Wijn: 'Ongelooflijk ziek van deze nederlaag'


In de stand heeft Kampong op de tweede plaats nu acht punten achterstand op Bloemendaal. Rotterdam verloor van Den Bosch waardoor de voorsprong op de nummer drie zeven punten blijft. De eerste twee ploegen hebben thuisvoordeel in de play-offs.

 Jip Janssen in betere tijden na zijn gelijkmaker Jip Janssen in betere tijden na zijn gelijkmaker | Foto: Orange Pictures / Jan Kruijdenberg

Kampong verliest Janssen met gruwelijke hoofdblessure
Coach Roelant Oltmans kreeg in het tweede kwart een akelige tegenvaller te verwerken. Bloemendaal-speler Florian Fuchs kreeg een bal hoog aangespeeld. De Duitser toucheerde de bal, die vervolgens snoeihard het gezicht van Kampong-speler Jip Janssen trof. De strafcornerspecialist ging schreeuwend naar de grond en bleef daar minutenlang liggen. Janssen is daarna met een bebloed gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Wat de verdediger precies heeft is nog niet duidelijk.

Jip Janssen raakt geblesseerd aan zijn gezicht


Vier Kampong-spelers in quarantaine
Het was alsof het verliezen van Janssen nog niet genoeg was voor Oltmans. De coach kon tegen Bloemendaal al niet beschikken over een viertal spelers. Jonas de Geus, Ties Ceulemans, Terrance Pieters en Jasper Luijkx zaten in quarantaine.

Roelant Oltmans: 'Ik verwacht dat we de situatie voor play-offs onder controle hebben'


Met nog een week of twee tot de play-offs wil Oltmans zich geen zorgen maken over een grote corona-uitbraak binnen zijn selectie. "Ik verwacht dat we voor die tijd de zaken onder controle hebben. Daarnaast zijn de spelers zich heel bewust van de gevaren die er op dit moment zijn", reageerde de ervaren coach bij RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -