Velanas is nog vier duels de routinier van Jong FC Utrecht: 'Klaar voor het eerste'

Odysseus Velanas
Odysseus Velanas © fcutrecht.nl
UTRECHT - Odysseus Velanas is de speler met de meeste duels in dienst van Jong FC Utrecht. Aan het einde van het huidige seizoen moet hij vanwege zijn leeftijd afscheid nemen van die ploeg. En dan wil hij maar één ding: doorstromen naar de hoofdmacht van FC Utrecht.
Zelf kan ik alleen maar hard blijven werken en mijzelf in de picture spelen
Odysseus Velanas
Voor Velanas eindigde zijn 106e duel voor Jong FC Utrecht in een 2-3 nederlaag tegen FC Volendam. "Als team speelden we een hele goede eerste helft. Dat was één van de beste helften van het seizoen. Door drie slordigheden krijgen we drie doelpunten tegen, dat is vrij zonde", blikt hij terug. "We speelden heel dynamisch en met veel energie. Dat kwam terug in goed veldspel."
Over zijn eigen spel van vrijdag was Velanas tevreden. "Ik heb mijzelf wel laten zien. Ik kan terugkijken op een prima wedstrijd", aldus de Zeistenaar, die vaak meetraint bij het eerste en zijn wedstrijden speelt voor de beloften. "Dat is niet ideaal. Het liefst speel ik bij het eerste, daar zit ik wel tegenaan."
Odysseus Velanas
Odysseus Velanas © fcutrecht.nl
Er staan in de eerste divisie nog vier duels op het programma voor Jong FC Utrecht. Velanas kan op een totaal komen van 110 duels voor Jong FC Utrecht. Hij is op dit moment al de speler met de meeste duels voor de Utrechtse beloften. Uit de huidige selectie volgen Mohamed Mallahi (94) en Jeredy Hilterman (93).
In de hoofdmacht van FC Utrecht kwam Velanas tot nu toe in twee officiële duels in actie.
Het liefst wil ik blijven en voor mijn kans in het eerste gaan
Odysseus Velanas

Te groot voor een servet, te klein voor een tafellaken

"Om wedstrijdritme te behouden speel ik bij Jong, dat is heel belangrijk", zegt Velanas. "Ik weet zelf dat ik klaar ben voor het eerste, maar het is aan de trainer om mij erin te zetten. Zelf kan ik alleen maar hard blijven werken en mij in de picture spelen. En natuurlijk geduldig blijven."
Het contract van Velanas loopt nog door tot en met medio 2022. "Het liefst wil ik blijven en voor mijn kans in het eerste gaan. Ik hoop dat ik die kans krijg, dan zou ik hem ook zeker pakken", spreekt hij vol ambitie. "De laatste stap is vaak het lastigst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.