Instellingen

Foeke Booy met Cambuur terug in eredivisie: 'Eindelijk weer naar de Galgenwaard'

© Orange Pictures
HOUTEN/UTRECHT - FC Utrecht ontvangt volgend seizoen Foeke Booy en Cambuur weer in Stadion Galgenwaard. De ploeg uit Leeuwarden, waar Booy technisch manager is, verzekerde zich vrijdag officieus van promotie naar de eredivisie. "Nu gaan we doorpakken", zegt de inwoner van Houten.
"Ik heb het wel even gevierd, maar was om 01.00 uur thuis", vertelt de oud-trainer van FC Utrecht in Namen en Rugnummers over het promotiefeestje. "Vanavond moet ik alweer naar Go Ahead Eagles - Almere City. Wat mij betreft ga ik feestvieren als we de schaal in handen hebben. Dat is de echte prijs."
Ik kijk er naar uit om weer in de Galgenwaard, toch een vertrouwde omgeving, Utrecht te zien spelen tegen Cambuur.
Foeke Booy, technisch manager Cambuur

In eigen hand

De promotie van Cambuur is officieus, omdat in theorie nummer drie Almere City nog eerste kan worden. Dan moet de koploper wel alles verliezen, Almere moet dan alles winnen én een doelsaldo van 40 goals goed maken. "Dat gaat niet meer gebeuren, ook omdat we het zelf in de hand hebben", weet Booy.
Foeke Booy: "Als je in de ambiance van de Galgenwaard kan spelen..."
Vorig jaar was de ploeg uit Leeuwarden ook al eerste, maar toen ging promotie en degradatie niet door. Die beslissing heeft Cambuur sterker gemaakt.
"Vorig jaar zijn we erg gegroeid, maar moesten we ook opnieuw beginnen. We waren dit seizoen dé favoriet. Vanaf de eerste wedstrijd wilde iedereen van ons winnen en de concurrentie heeft zich ook kunnen versterken. Maar de spelers hebben het voortreffelijk gedaan. Het begon even stroef, maar daarna was er geen houden meer aan", blikt Booy terug.

Terug naar de Galgenwaard

Door de aanstaande promotie keert Booy ook terug in de Galgenwaard, een stadion waar hij grote successen behaalde. Cambuur hoeft niet meer naar sportcomplex Zoudenbalch. "Het is maar een paar stappen, maar wel een enorm verschil. Als je in die ambiance kan spelen... Wellicht is het ook weer met fans in de stadions, dat is weer een mooi vooruitzicht voor iedereen. Ik kijk er naar uit om weer in de Galgenwaard, toch een vertrouwde omgeving, Utrecht te zien spelen tegen Cambuur."
Mijn insteek was dat ik alleen wilde praten bij promotie. Als dat niet het geval was geweest, dan was ik niet doorgegaan.
Foeke Booy, technisch manager Cambuur
Het contract van de Houtenaar, wel geboren in Leeuwarden, loopt af bij Cambuur. Een vertrek ziet Booy niet zitten. "Mijn insteek was dat ik alleen wilde praten bij promotie. Als dat niet het geval was geweest, dan was ik niet doorgegaan. Dan had ik geen perspectief meer gezien", geeft hij aan.
"Ik heb als eerste voorwaarde gesteld dat we moesten promoveren, of kampioen worden. Dat is voor mij de opmaat om naar de toekomst te kijken, en dat gaan we nu doen", zegt de technisch manager. Met de champagnesmaak nog in de mond is dat fijn onderhandelen voor Booy. "Iedereen wordt hier vrolijk van, dus nu gaan we doorpakken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.