Rugbyers URC maatje te klein voor 't Gooi: 'Waren erg slordig'

URC in het rood-blauw
URC in het rood-blauw © RTV Utrecht
UTRECHT - De rugbyers van URC hebben in de voorjaarscompetitie van de ereklasse een nederlaag geleden. De Utrechters gingen op bezoek bij 't Gooi in Naarden met 46-17 onderuit.
Na de 17-8 nederlaag van vorige week tegen het Amersfoortse Eemland wist URC dat het ook tegen 't Gooi lastig ging worden. Die ploeg was afgelopen weekend nog met 39-0 te sterk voor Groningen.
Het duel in Naarden ging in het begin gelijkop. URC hield tot 10-10 gelijke tred, mede door een hoofdrol van Lars Slager. Hij kon echter niet voorkomen dat 't Gooi uitliep naar een 46-10 voorsprong. In de laatste minuut wist URC door een try en een conversie van Mat Visser nog de 46-17 te maken. Dat was ook de eindstand.
URC blijft door de nederlaag na twee wedstrijden puntloos in de voorjaarscompetitie.
In de tweede helft scoort 't Gooi twee keer heel snel, dan laten we de kop hangen
Reinier Laurijsen, trainer URC

Mentaal zwaar

"Het is een leuk cadeautje en lekker meegenomen", reageert Visser op zijn score. "Maar het is balen dat we geen lekkere pot neer hebben gezet. Ik vond het slordig van onze kant. We begonnen goed, maar hadden blessures waardoor we moesten schuiven en daar verloren we de bal vaker."
"De koppies gingen ook hangen en daar moeten we aan werken. Als het minder gaat, moeten de koppies omhoog en de tackles pakken. Zo kan het niet, want we laten ze er gewoon doorheen lopen", geeft hij aan.
Trainer Reinier Laurijsen van URC vond het een zware wedstrijd. "Vooral mentaal. In de eerste helft konden we goed mee, verdedigend was het oké. Alleen aanvallend hadden we weinig in te brengen, net als vorige week", oordeelt hij.
"Als je na twee of drie fases al de bal laat vallen of de bal verliest, dan kom je moeilijk in de wedstrijd. Het is jammer om te zien dat je het wel kan, en de mentaliteit kan opbrengen om te blijven gaan. In de tweede helft scoort 't Gooi twee keer heel snel, dan laten we de kop hangen. Dat is zonde."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.