RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wolf wil bij DOVO gaan bouwen: 'Plek op ranglijst even loslaten'

1/2
VEENENDAAL - De kersverse trainer van DOVO, Florian Wolf, hoopt in Veenendaal een mooi bouwwerk neer te gaan zetten. De 34-jarige oefenmeester beseft dat hij helemaal van onder aan moet beginnen, maar dat vindt hij juist een mooie uitdaging.

De plek op de ranglijst ga ik volgend jaar wel een beetje loslaten"
Florian Wolf

Woensdag werd bekend dat Wolf komend seizoen aan het roer staat bij DOVO. "Het is een enorme club", spreekt Wolf in Namen en Rugnummers. "Ik denk dat ik iemand ben die 24 uur per dag met voetbal bezig is. Los van het teamproces ben ik ook veel bezig met de individuen. Ook wissel ik makkelijk tussen speelwijzen", zegt de trainer over zijn eigen kunnen.

Bouwen aan DOVO
"We willen bouwen aan de club. Dat wordt natuurlijk vaak gezegd. In dit geval is het in mijn carrière wel het meest passend", zegt de oefenmeester. "Er zijn heel veel spelers vertrokken, je moet helemaal opnieuw beginnen."

Vanaf dinsdag staat Wolf voor de groep van de Veenendalers. "Ik wil snel beginnen. Ook de nieuwe spelers zullen er dan al bij zijn", blikt Wolf vooruit op zijn nieuwe uitdaging. "Nieuwe spelers, een nieuwe trainer, een nieuw bestuur, alles is nieuw. We gaan kijken wat er haalbaar is. De plek op de ranglijst ga ik volgend jaar wel een beetje loslaten."

Florian Wolf sprak in Namen en Rugnummers over zijn aanstelling


Bij de derdedivisionist uit Veenendaal was het de afgelopen maanden zeer onrustig. Een crisis luidde het vertrek in van onder meer trainer Scott Calderwood en teammanager Kees Muller. Mede daarom wilde het bestuur het nu, in de zoektocht naar een nieuwe trainer, over een andere boeg gooien. "Juist dat trekt mij heel erg. Daar is veel winst te boeken", aldus Wolf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -