RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemland pakt opnieuw winst in voorjaarscompetitie: 'Weer hard gewerkt'

1/3
AMERSFOORT - De rugbyers van Eemland hebben in de alternatieve voorjaarscompetitie ook hun tweede duel gewonnen. De Amersfoorters waren op eigen veld met 54-17 de baas over Oisterwijk Oysters.

We wonnen op fitheid"
Sven Bulens

Bij rust had Eemland al de 24-3 voorsprong te pakken. In het tweede bedrijf kwamen de Oysters beter in de wedstrijd. Toch kwam de winst van de thuisploeg niet meer in gevaar: 54-17. "Ik ben het meest tevreden over het harde werken", blikt coach Sven Bulens terug op het duel in Namen en Rugnummers.

Coach Sven Bulens van Eemland aan het woord


"We winnen het op fitheid. Elk foutje dat ze maakten straften wij af met een punt. We hadden overal de overmacht", zegt Bulens. Rugbyer Jordy Hop was het met zijn coach eens. "We hebben kunnen laten zien dat we goed met de bal in de hand kunnen spelen. We konden onze gang gaan en lekker om iedereen heen rennen."

Ik ben topfit voor Oranje"
Jordy Hop

De coach baalde wel van de vele penalty's die zijn ploeg tegen kreeg. "Natuurlijk spelen we ook op het randje. We vechten om de bal en dan gaat er weleens iets mis. Maar dan moet je op een gegeven moment zakelijk worden en daarmee stoppen. Daar moeten we het nog wel overhebben. Als we tegen de grote jongens spelen dan moeten we zien te voorkomen dat dit gebeurt."

Internationals klaar stomen
Hop viel vorige week nog geblesseerd uit maar daar was nu niks meer van te zien. Hij was een belangrijke schakel in de overwinning. "Ik heb mijn snelheid kunnen laten zien. Ik kon mijn gang gaan", zegt de international. "Ik ben topfit voor Oranje, daar zit ik met smart op te wachten."

Rugbyer Jordy Hop gaat komende week op pad met Oranje


Deze alternatieve voorjaarscompetitie heeft als doel om verschillende Nederlandse rugbyers klaar te stomen voor de belangrijke wedstrijd tegen België (29 mei). Deze wedstrijd is bepalend voor promotie naar de Championship Poule, de hoogste klasse van Rugby Europe.

Vorige week, toen de voorjaarscompetitie van start ging, rekende Eemland al in de regioderby met URC af. Op zaterdag 1 mei staat het volgende duel op het programma voor Eemland. Dan is Cas de tegenstander.

Volgende week gaan de internationals op pad en is er dus geen speelronde in de voorjaarscompetitie. "Na de eerste wedstrijd hadden we al tien jongens bij de fysio lopen", zegt coach Bulens. "Je merkt echt dat ze weer moeten wennen aan de klappen. Dus het is wel lekker dat we een weekje rust hebben."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -