RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Akelige blessure Janssen lijkt mee te vallen: 'Alsof ik onder water kijk'

UTRECHT - Jip Janssen van Kampong overkwam vrijdagavond iets waar menig hockeyer bang voor is. De strafcornerspecialist kreeg in het duel met Bloemendaal de hockeybal vol in zijn gezicht. Hij moest met een bebloed oog en zonder zicht het veld verlaten.

Met zoiets besef je toch dat er belangrijkere dingen zijn dan zo snel mogelijk op dat veld staan"
Jip Janssen

Tegen de NOS doet Janssen zijn verhaal. "Ik kon helemaal niks zien met mijn linkeroog. Was helemaal in paniek en riep 'Kempi, Kempi (zijn ploeggenoot Robbert Kemperman, red.) ik zie niks meer...'"

Inmiddels kan Janssen, na het ondergaan van scans en echo's, opgelucht ademhalen. "Omdat er nog zoveel bloed in mijn linkeroog zat konden ze nog niet zien wat de schade zou zijn. Vanochtend was het bloed wat weggezakt en kan ik weer vaag wat zien. Ik was echt bang dat het klaar zou zijn en ging alles maar relativeren om het dragelijk voor mezelf te maken."

Rust nemen
Normaal gesproken is Janssen heel gretig maar nu moet hij toch echt even rust nemen. "Maar met zoiets besef je toch dat er belangrijkere dingen zijn dan zo snel mogelijk op dat veld staan. Ik zet nu echt mijn gezondheid voorop."

"Ik moet nu een week op bed liggen en dan kijken we verder. Gisteren was mijn zicht helemaal weg, vandaag is het alsof ik onder water zwem met mijn ogen open zonder duikbril." Volgens de artsen keert zijn zicht volledig terug.

Kampong verloor het duel van Bloemendaal met 1-2. De Utrechters komen zondag in actie tegen Oranje Rood. Dat duel is LIVE te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Het moment dat Janssen de bal in zijn oog kreeg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -