Van Dijk bekeek Amstel Gold Race noodgedwongen vanaf de bank: 'Leer je ook van'

© Orange Pictures
WOERDEN - Wielrenster Ellen van Dijk kon zondag vanwege haar besmetting met het coronavirus niet deelnemen aan de Amstel Gold Race. De Woerdense beleefde het wielerspektakel vanaf de bank en dat was wel even anders.
De renster van Trek-Segafredo keek met veel spanning naar de wielerwedstrijd. "Het was jammer dat mijn ploeggenote Elisa Longo Borghini werd teruggepakt in de slotkilometer", blikt Van Dijk terug. Uiteindelijk sprintte Marianne Vos naar de winst.
Het is even door de zure appel heen bijten
Ellen van Dijk
"Het was een hele mooie koers, heel attractief. Eigenlijk vond ik het wel heel leuk om het op TV te bekijken. Tuurlijk rij ik liever zelf mee, maar dit was ook een leuke ervaring. Als je midden in het peloton zit dan beleef je het heel anders dan met een helikopterview. Daar leer je ook weer van."

Herstellende

Van Dijk werd vorige week ziek. "Ik kan nu net weer een beetje fietsen. Gisteren heb ik twee uur gefietst en daar was ik heel blij mee. Dat voelt dan als vijf uur", spreekt de Woerdense. "Het is even door de zure appel heen bijten. Het valt echt wel tegen hoe snel je ervan hersteld."
Het liefst zit een topsporter als Van Dijk elke dag op de fiets, maar dat kan nu niet. "Het is heel frustrerend. Je moet het accepteren. Anders gaat het alleen maar langer duren. Ik heb nu een lange rustperiode om helemaal terug te komen en alles weer op niveau te brengen. Dat is wel een geruststellende gedachte."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.