ZPC Amersfoort zet na bewogen week zegereeks voort: 'Het is nooit goed genoeg'

© Fotostudio Red Green Blue
AMERSFOORT - Opnieuw heeft ZPC Amersfoort in de eredivisie waterpolo een overwinning geboekt. In Amersfoort werd zondag directe concurrent Het Ravijn met 13-10 verslagen.
Al in de eerste periode pakte ZPC Amersfoort de voorsprong: 3-1. Vervolgens gaf de ploeg, die sinds vorige week onder leiding staat van Matthijs Lucas, die niet meer uithanden. Na het tweede kwart was de stand 8-3 voor de Amersfoorters.
De winst kwam in de derde periode, tussenstand 11-7, en vierde periode niet meer in gevaar. "We speelden heel goed", blikt ZPC-er Sam Kunz terug. "Het gat was voor hen te groot de hele wedstrijd, we bleven gelukkig de balletjes ook erin leggen,", zegt de maker van drie treffers.
We hebben erop gehamerd dat ze geconcentreerd moesten blijven
Interim-coach Matthijs Lucas
Overigens is Kunz niet te euforisch zna deze winst. "We doen het goed, maar het is nooit goed genoeg. Je moet altijd kritisch blijven. We kunnen nu genieten van de overwinning, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen", zegt de ZPC-er.

Niks te merken van ontslag Sattolo

Vorige week werd coach Gianluca Sattolo bij ZPC aan de kant gezet vanwege een verschil in inzicht. De drie wedstrijden na het ontslag werden allemaal gewonnen. "We hebben het als ploeg goed opgepakt. Er doen ook veel mensen binnen de club een hoop voor ons. Dankzij hen kunnen we ook zo blijven spelen", aldus Kunz over die situatie.
Interim-coach Lucas is wat dat betreft trots op zijn spelers. "We hebben erop gehamerd dat ze geconcentreerd moesten blijven", zegt de oefenmeester. "De jongens willen ook allemaal graag, dus dat is mooi."
Ik leer heel veel dit seizoen
Jort van der Werve
"Het was wel een beetje een rollercoaster. Het was onverwacht nieuws om het over te nemen. Maar dat was natuurlijk geen probleem, het is een leuk team. Ik ken ze ook goed omdat ik vorig jaar nog weleens meespeelde", zegt Lucas over zijn rol als interim-trainer. "Er gebeuren wel vaker onverwachte dingen in het leven. Tot nu toe hebben we het goed opgevangen, vooral de jongens."
Na het duel werd bekendgemaakt dat Jeroen Cavalje tot het einde van het seizoen de hoofdcoach is van ZPC Amersfoort.

Broertjes Van der Werve

"We hebben een goede winst neergezet", blikt Jort van der Werve terug. De 19-jarige Biltenaar komt sinds dit seizoen uit voor ZPC Amersfoort. "Ik leer heel veel dit seizoen. Het is een hoog niveau", spreekt Van der Werve.
Zijn broer Max is één van de sterkhouders bij ZPC. Tegen Het Ravijn liet hij zich met drie goals opnieuw zien. "Dat heeft hij goed gedaan. We praten thuis wel veel over waterpolo. Mijn ouders hebben ook altijd waterpolo gespeeld. Op de trainingen valt het wel mee omdat we op andere posities liggen."

Op naar de play-offs

ZPC Amersfoort is door de winst geklommen naar de vierde plek in de eredivisie. Voordat de play-offs om het landskampioenschap van start gaan komen de Amersfoorters nog één keer in actie in de competitie. Volgende week wacht het duel tegen nummer acht Schuurman BZC.
De laatste weken presteert ZPC Amersfoort dus erg goed. Maar kunnen ze ook voor een verrassing zorgen in de play-offs? "De Zaan steekt er wel bovenuit, die zijn het meest compleet. Daarna heb je UZSC, die zijn als team erg sterk. Maar van de rest kunnen we allemaal winnen. Maar ook verliezen", besluit Lucas met een knipoog.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.