Jeroen Cavalje nieuwe coach ZPC Amersfoort: 'Snel geregeld'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - De waterpoloërs van ZPC Amersfoort hebben een nieuwe coach: Jeroen Cavalje. De 41-jarige voormalig waterpoloër neemt het stokje over van interim-coach Mathijs Lucas.
Ik ben vereerd dat ik nu gevraagd ben
Jeroen Cavalje
"Ik ben benaderd om het tot het einde van het seizoen over te nemen", spreekt Cavalje tegen RTV Utrecht. "Het is vooralsnog voor de komende zes weken. Ik zie wel de uitdaging, maar ik heb thuis ook nog een gezin. Het is geen werk maar een hobby. Ik moet dus nog even kijken of ik dat ga redden."
Cavalje zag zijn nieuwe ploeg zondag de 13-10 winst pakken tegen Het Ravijn. "Er zit veel rek in deze ploeg, het is een mooie mix van jong en oud. Het was een verademing om ook weer een wedstrijd te kunnen bekijken. Ze hebben mij positief verrast, qua spel en fitheid."

Opvolger van Sattolo

Vorige week werd Gianluca Sattolo aan de kant gezet door het bestuur van ZPC Amersfoort. "Ik heb daar heel weinig van meegekregen, dat komt ook door de coronabubbel. Ik ben vereerd dat ik nu gevraagd ben."
"Ik ben gebeld en eigenlijk was het binnen een dag geregeld", vertelt de voormalig waterpoloër van Polar Bears. "Het is belangrijk dat de jongens nu een goed gevoel hebben en nog meer vertrouwen krijgen."
De hoop bij ZPC Amersfoort is voor een verrassing zorgen in de play-offs. "Het zijn jonge ambitieuze jongens die nog genoeg moeten leren. Als ik zie hoe ze vandaag Het Ravijn wegspelen, dan kunnen ze heel veel ploegen hebben in de eredivisie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.