Romijn vervangt afwezige Harte bij Kampong: 'Hij was van wereldniveau'

Joren Romijn
Joren Romijn © Orange Pictures
UTRECHT - Niet David Harte, maar Joren Romijn stond zondag bij Kampong onder de lat. De stand-in deed dat met verve volgens ploeggenoot Lars Balk. Zelf was de sluitpost van de Utrechtse hockeyploeg ook zeer tevreden over zijn prestatie.
Op een gegeven moment groei je in de wedstrijd en dan komt er adrenaline vrij
Joren Romijn

Geen concurrentiestrijd

Romijn staat wekelijks op het trainingsveld en zit dan vaak in het weekend op de bank als tweede keeper. Hij vindt dit dubbel. "Kampong is één van de beste teams, dus je traint met de beste hockeyers van het land. Dit is goed voor de ontwikkeling. Je kan er op de training niet halfbakken staan, want dan pak je niks. Aan de andere kant is het lastig, want je doet het niet voor de wedstrijden op zondag zoals normaal."
De 24-jarige goalie keepte in 2019 nog bij Qui Vive. Toen hij bij Kampong tekende, wist hij dat hij naar eigen zeggen de beste keeper van de wereld - Harte - voor zich had. "Ik ging voor die tweede plek en ik wist dat het op geen enkele manier een concurrentiestrijd zou worden. Hij is de onbetwiste nummer één. Het scheelt dat ik er zo inging."
Zondag was het dus zover voor Romijn. Hij kon en moest zich laten zien voor Kampong, dat was vooral nodig in het derde kwart. "Toen moest ik wel even aanstaan. Het was hectisch", vertelt de doelman, die bij één van de reddingen een yes-beweging maakte. "Op een gegeven moment groei je in de wedstrijd en dan komt er adrenaline vrij. Ik was heel blij dat ik mocht spelen, vooral in een pot als deze waarin je weet dat je aan de bak moet."
Buiten dat derde kwart had Romijn niet veel te doen. Volgens de sluitpost was dit ook te danken aan de verdediging met onder andere Balk, die complimenten gaf aan de doelman. "Harte is van wereldniveau maar Joren heeft vandaag laten zien dat hij dat ook is."

Meeleven

Hoewel Harte niet speelde, leefde hij mee met Romijn. Hij stuurde vanochtend appjes met succes en tips als het gaat om verdedigen. "Hij is de meest sympathieke collega waarmee ik op het veld heb gestaan. Hij pakt een mental rol op en ik weet zeker dat hij blij is dat het goed ging vandaag."
Kampong maakte niet bekend waarom Harte ontbrak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.