RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Erik Gras kiest na vijf jaar Taurus voor nieuwe uitdaging: 'Ik hoefde niet weg, maar miste de ambitie'

HOUTEN - Volleybaleredivisionist Taurus uit Houten moet op zoek naar een nieuwe coach. Erik Gras maakte dit weekend bekend dat hij de club na vijf jaar verlaat. De 55-jarige coach heeft voor twee jaar getekend bij VoCaSa uit Nijmegen. Hij wordt daar de opvolger van Arjen Schimmel, die hij vijf jaar geleden bij Taurus ook al opvolgde.

Stap omhoog
"Ik hoefde niet weg, want ik heb het prima naar mijn zin", vertelt Gras. "Maar VoCaSa kwam langs. Dat is een club met ambitie en die heb ik de afgelopen jaren gemist bij Taurus." Gras had gehoopt dat de Houtense club na de verrassende bekerwinst in 2018 door zou pakken. "Er ligt al jaren een plan om sporthal De Kruisboog uit te breiden, maar dat komt er maar niet van. En een sponsor vinden lukt niet, terwijl er tal van mensen binnen de club heel hard mee bezig zijn."

In Nijmegen is dat allemaal net een beetje beter geregeld. "Er is een VoCaSa-huis, waar de spelers kunnen verblijven. Alle trainingstijden zijn op de wensen van het eerste team afgestemd. De club wil de top 4 aanvallen. Maar ambitie kost geld en VoCaSa steekt dat geld er in. Ik heb vier goede gesprekken gehad en afgelopen vrijdag waren we eruit."

Ik ben echt niet iemand die voor een dubbeltje naar een andere club gaat"
Erik Gras

De faciliteiten die VoCaSa biedt, ziet Gras ook bij andere concurrenten van Taurus. "SSS en ZVH hebben ook een spelershuis en reiskostenvergoeding. Bij Taurus krijgen de spelers één paar schoenen en worden ze vrijgesteld van contributie. De vijfde of zesde plaats, dat hebben we met Taurus een paar keer gehaald maar dat is echt een topprestatie."

Toekomst van Taurus
Eén ding wil Gras wel heel duidelijk stellen. "Ik ben echt niet iemand die voor een dubbeltje naar een andere club gaat. Maar ik word in mei 56 en wil dit werk tot mijn 60e doen. Dit is een mooie kans om nog eens bij een club te gaan werken die de top wil aanvallen." De kans dat dat in Houten gebeurt acht Gras klein. "Het is elk jaar een tombola. Ik moest elk jaar zelf nieuwe spelers benaderen, al moet ik daar niet over klagen want ik wilde het zelf graag in handen houden."

Dat benaderen van nieuwe spelers doet Gras nu ook voor VoCaSa. "Er zijn ook gesprekken met spelers van Taurus, daar ben ik heel eerlijk in", zegt de voormalige libero van Vrevok. "Aan de spelers van VoCaSa wordt ook getrokken door de top vier, dus we moeten vervangers zoeken."

Of Taurus na het tijdperk-Gras in een zwart gat valt, durft de scheidend coach niet te zeggen. "Maar de club moet wel keuzes maken. Want zonder sponsor ga je nooit de top bereiken. En dat is niet erg als meedoen in de eredivisie je doelstelling is. Maar ik ben nieuwsgierig naar wat ik kan bereiken bij een club met meer ambities en faciliteiten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -