Instellingen

Voormalig Utrechts toptalent Aissati duikt na jaren van de radar op bij Elinkwijk

© Orange Pictures
UTRECHT - Ooit een jong jochie uit Overvecht en groot voetbaltalent Ismaïl Aissati is opgedoken bij voetbalvereniging Elinkwijk. Hij speelde ooit voor PSV en Ajax en zou naar Europese topclub verhuizen, maar opeens verdween hij van de radar. De NOS vond Ismaïl Aissati daar ruim vijftien jaar na zijn ooit zo veelbelovende start als profvoetballer.
Op een veldje van Elinkwijk blikt hij terug. En probeert hij te begrijpen waarom hij toen niet doorstootte naar de Europese top. "Ik vond het spelletje heel leuk, maar de dingen die erbij kwamen niet. Ik kan hier nu relaxed met jou praten, maar dat ging vroeger niet. Interviews waren niets voor mij. En jezelf presenteren al helemaal niet."
De ommezwaai kwam na een belangrijke wedstrijd. In november 2005 wint PSV in Eindhoven met 1-0 van AC Milan in de groepsfase van de Champions League. Met de piepjonge Aissati in het veld: "Iedereen was toen lyrisch. Een dag later liep ik hier in de buurt in Utrecht over straat en staarde iedereen me aan. Daar kon ik niet mee omgaan. Dat wilde ik ook helemaal niet."
De hoge verwachtingen kan Aissati bij PSV niet waarmaken. In 2008 vertrekt hij naar concurrent Ajax. Ook in Amsterdam wil het niet vlotten. Na een huurperiode bij Vitesse verlaat de 'nummer tien' in de zomer van 2012 de eredivisie.
Aissati duikt op in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.