RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee Utrechtse zwemmers naar Paralympics: 'Een heel mooi geschenk'

MAARN/AMERSFOORT - Thijs van Hofweegen uit Maarn en Querijn Hensen uit Amersfoort gaan komende zomer namens Nederland naar de Paralympics. Zij zijn twee van de elf zwemmers die door technisch directeur André Cats van zwembond KNZB zijn voorgedragen voor deelname.

Van Hofweegen (24) gaat in Japan uitkomen op de 100 meter rugslag en de 100 vrije slag. Tijdens de Spelen van 2016 veroverde hij zilver op de 400 meter vrije slag.

De 19-jarige Querijn Hensen debuteert op de Paralympics. Hij komt uit op de 100 meter rugslag. De geboren Soester kijkt reikhalzend uit naar de Spelen. "Dit is een heel mooi geschenk."

Corona-uitstel
Het was al jarenlang zijn doel om naar de Paralympics van 2020 te gaan. Maar in 2019 leek hij er qua zwemprestaties nog niet klaar voor. Toen werd het evenement uitgesteld vanwege corona. "Toen heb ik alles op alles gezet en tegen mezelf gezegd: je gaat het gewoon proberen." Dat Hensen daarom alsnog naar Tokio mag, noemt hij 'bizar'. "Ik had het op voorhand totaal niet verwacht."

De Paralympics beginnen op 24 augustus. Een paar weken van tevoren gaat Hensen op trainingskamp naar Turkije. Vanuit daar vliegt hij door naar Japan. Angst dat het toernooi opnieuw wordt uitgesteld, heeft hij niet. "Het IOC heeft gezegd dat het doorgaat, op welke manier dan ook. Alle sporters zijn zo goed als gevaccineerd. Ik zelf ook tegen die tijd."

Hensen, die traint in de Amersfoortse Amerena, mikt in Tokio op een medaille. "Ik zit nu met mijn tijd dicht tegen de top 3 aan. Uiteindelijk is het mijn doel bij de Spelen in 2024 goud te halen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -