RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Henk Baum kiest voor HVC: 'Bij die club ben ik geboren'

AMERSFOORT - Henk Baum voetbalt volgend jaar voor 4e klasser HVC uit Amersfoort. De 32-jarige oud prof, die vorige maand te horen kreeg dat zijn contract met derde divisionist Hoogland niet werd verlengd, keert daarmee terug naar zijn roots.

"Bij die club ben ik geboren", verklaart Baum zijn keuze. "Mijn moeder staat achter de bar, mijn vader is er leider. Ik kom daar thuis." Dat het een grote stap terug is van de derde divisie naar de 4e klasse neemt de aanvaller voor lief.

"We zijn wel heel ambitieus. Met oud-prof Carel van der Velden hebben we een nieuwe trainer. En Brayton Biekman, die prof was bij FC Den Bosch en nog in de jeugd van FC Utrecht speelde, komt ons ook versterken. We willen zo snel mogelijk de 4e klasse uit."

Powel
HVC voerde ook een gesprek met Berry Powel, die onlangs zijn vertrek bij GVVV aankondigde. "Maar dat gaat hem niet worden, zegt Baum. Ik denk dat hij voor VOP of De Posthoorn gaat spelen."

Dat Baum kiest voor HVC wil niet zeggen dat er geen andere gegadigden waren. EÚn daarvan was het Veenendaalse DOVO, dat net als Baums oude club Hoogland in de derde divisie speelt. "Ik heb wel met ze gesproken, maar dat duurde allemaal te lang. Ze wilden eerst wachten tot ze een nieuwe trainer hadden."

Aan een mogelijke overstap naar DOVO kleefde voor Baum nog een bezwaar. "Ik weet ongeveer wat de vergoedingen zijn op dat niveau. En om daarvoor vier keer in de week van Amersfoort naar Veenendaal heen en weer te rijden, daar had ik geen zin meer in."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -