RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse profvoetballer Redouan el Yaakoubi (25) over ramadan: 'Ik krijg er júist energie van'


UTRECHT - Een uitdaging noemt de Utrechtse proefvoetballer Redouan el Yaakoubi het: een maand lang vasten, maar wel zes dagen per week trainen. "Sommige momenten zijn pittig, maar het geeft me ook energie. Het is een soort mentale strijd waar ik sterker uit kom."

 Redouan el Yaakoubi. Redouan el Yaakoubi. | Foto: RTV Utrecht/ Bernadette Keizer

El Yaakoubi speelt nu nog nu bij Telstar (Velsen-Zuid), maar maakt deze zomer de overstap naar Excelsior (Rotterdam). Fit zijn is voor hem topprioriteit, maar de ramadan ook. "Het is voor mij een manier om dichter bij mijn geloof te komen", vertelt El Yaakoubi. "Het is een soort realitycheck: dat ik dankbaar moet zijn voor wat ik heb. Tijdens de ramadan vast je een maand, maar er zijn genoeg mensen in armoede die het altijd schaars hebben met eten."

Topsport en de ramadan: het geeft Redouan el Yaakoubi (25) juist energie


Die mentale strijd waarover El Yaakoubi het heeft, is op het ene moment makkelijker te winnen dan de andere. "Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt voor je lichaam. Ik merk het wel na het sprintjes trekken of als we intensief aan het spelen zijn. Maar verder gaat het goed!"

Geen excuus
Gelukkig hoeft de voetballer het niet alleen te doen. Zo'n tien ploeggenoten vasten mee. "We hebben het er niet echt over met elkaar. Soms zegt iemand wel: 'Nu heb ik echt wel dorst.' Maar het hoort erbij: we doen het ieder jaar."

Moe zijn of dorst hebben is geen excuus om niet door te gaan, vindt El Yaakoubi. "Mijn zusje van 15 gaat naar school en doet ook gewoon mee. Dan is dat voor mij geen reden om het niet ook te kunnen", deelt hij mee. "Dus als je ook meedoet: heel veel succes met de ramadan. Je kunt het."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -